Srđ je Grad

Park na Biskupiji – novi javni prostor

Postoji mogućnost oživljavanja ovog prostora. Čini se da bi, uz malo dobre volje,u  suradnji s Gradom, uz razumijevanje i dobrosusjedske odnose, ovaj grad mogao dobiti jedan novi javni prostor, mali park na Biskupiji, u kojem ce se na klupi odmarati šetači do Sv Jakova, ljubiti zaljubljeni, a čuditi oni koji ne vjeruju da jos uvijek postoje divni dubrovacki zalasci sunca i bez doo.

U vrijeme kad vecina ne reagira na Zakon o koncesijama, kad svoje najljepše dijelove obale afitavamo, kako sto afitavamo vlastite domove, rijetki osjećaju potrebu za javnim prostorom.  Upravo suprotno od onog sto nam nameću, trebali bismo se čuditi bas onima koji ga ne Osjećaju kao svoj dom, svoju zemlju, svoju obalu.

Prostor u kojem živimo i koji nas određuje nije samo krov nad glavom. Taj javni prostor, javno dobro, dio je našeg doma, nase svakodnevice, našeg nacina zivota. To su setnice, parkovi, mrkjenta s koje skačemo u more, klupa s pogledom na more na kojoj se ljubimo.

U vremenima Zakona o strateškim investicijama strateški je još važniji entuzijazam pojedinca koji pokreće i druge oko sebe. Put do mora put je do svakog od nas.

Više u prilogu:

DUBROVČANIMA JE OMOGUĆEN PROLAZ DO JOŠ JEDNE PLAŽE

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.