Srđ je Grad

Zadovoljni smo svojim doprinosom u stvaranju drugačijeg političkog ozračja u Gradu

Prvi se put u posljednjih 25 godina o prijedlogu gradskog proračuna razgovara sa svim predstavnicima političkih opcija u Gradskom vijeću, i to prije same sjednice. Raspravlja se o načinu sastavljanja Prijedloga proračuna koji će biti donesen pred vijećnike. Je li na pomolu okvir zadijalog o kojem godinama govorimo i koji smo predstavili u svom Planu za Grad? Može li seproračun donijeti konsenzusom svih odgovornih sudionika u radu Gradskog vijeća?

U utorak 28. travnja u Maloj je vijećnici održan sastanak svih vijećnika, Gradonačelnika i pročelnika gradskih upravnih odjela. Predstavljeni su osnovni elementi prihodovne strane Prijedloga proračuna koji je svim vijećnicima dostavljen prije šest dana. Potom se nastavila rasprava o planiranim rashodima pojedinih upravnih odjela.

Svi su predstavnici iznijeli pitanja o nekim rashodovnim pozicijama i nekim prijedlozima za koje traže mjesto u proračunu. Uz ponekad oštre tonove, ali u ozračju volje za što skoriji termin za sjednicu na kojoj će se proračun i formalno raspraviti, sastanak je potrajao nepuna tri sata.

Kako se prijedlozi koje je naša lista iznijela u dosadašnjim sastancima nisu našli u dostavljenom nacrtu Prijedloga proračuna, dogovoreno je da se konkretan rad na amandmanima koje namjeravamo uključiti u proračun nastavi sljedećih dana s pročelnicima pojedinih upravnih odjela.

O rezultatima naših daljnjih sastanaka s upravnim odjelima obavijestit ćemo sve predstavnike klubova vijećnika, a od njih očekujemo isto, sve kako bi kvalitetno raspravili sve predložene izmjene i proračun donijeli u ozračju suradnje, a ne preglasavanja.

Model dijaloga i rasprave svih uključenih strana stalno smo i uporno zagovarali i stoga smo zadovoljni svojim doprinosom u stvaranju drugačijeg političkog ozračja u kojem se vode rasprave i donose važne odluke za grad.

KLGB Zajedno za Grad

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.