Srđ je Grad

RESPECT THE CITY – 2019.


Dragi sugrađani, projekt Respect the City unaprijed je  osuđen na propast, dokle god se njime bave osobe koje ne pitaju i ne slušaju struku te osoba kojoj je dokazan sukob interesa od strane Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

S kim si – takav si

Premda od samih početaka Srđ je Grad jasno proklamira model kako treba upravljati Gradom Dubrovnikom još niti jedna politička opcija koja ima većinu u Gradskom vijeću nije ga prihvatila i u konačnici se i danas HDZ srozao na razinu koaliranja s Željkom Ragužem – čovjekom kojem je dokazan sukob interesa i koji ih je „gazio“ u prošlom mandatu. No, „s kim si takav si“ – rekli bi stari.

Bez znanja i vizije

Za razliku od vremena prije dvije godine, kada je HDZ-u, ojačan mladom ekipom, proklamirao novi i otvoreni HDZ, danas ovome više nema niti traga. HDZ se ponovno paranoično zatvorio u svoje bedeme, načet skrivanjem afera poput afere „Okrajak“, pokazujući sad već sasvim očigledan problem – nedostatak stručnog znanja i nedostatak cjelovite vizije Dubrovnika 21. stoljeća. Gotovo paradoksalno, ali HDZ je dominantan jedino u trenutcima kad je Hrvatska na koljenima, raseljena i nesigurna. Uspjelo im je ono što je i u bivšem sustavo uspjelo i KPJ, a to je da opstanak stranke postane važniji od opstanka države.

Novogodišnje odluke

Dragi sugrađani, da je vrijeme pravih novogodišnjih odluka onda bi HDZ u projekt Respect the City trebao konačno uključiti i „citizens“, svoje građane. No upravo zbog činjenica da se ovo ne događa i da nam je proračun Grada dijametralno suprotan kvaliteti života u njemu, naša novogodišnja odluka za 2019. glasi: Srđ je Grad ne namjerava sudjelovati u ikakvim razgovorima i planiranjima s opcijom „na vlasti“ – oni su svoju priliku prokockali. Srđ je Grad godinama nesebično nudi stručna riješenja, traži nepodanički odnos spram „investitora“, nudi sasvim drukčiji rad Gradskog vijeća bez obzira na stranačke pripadnosti, nudi stabilnu viziju Dubrovnika ali, nažalost, čini se da HDZ tome nije dorastao i to će tako i ostati.

Svim onima koji koji s nama ipak vjeruju u bolji Dubrovnik, želimo uspješnu novu 2019.

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.