Srđ je Grad

PODRŠKA STUDENTIMA FILOZOFSKOG FAKULTETA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

Neprimjerenim izjavama saborskog zastupnika Glasnovića, poniženi su studenti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ali i svi studenti koji su se pripremali i  koji se danas školovanjem pripremaju dati doprinos razvoju zajednice.

KLGB „Srđ je Grad“ najizravnije osuđuje prijetnje studentima izrečene od saborskog zastupnika Glasnovića kao i stavljanje prava na prosvjed i iskazivanje vlastitog stava u neke ideološke okvire. Poruke poniženja koje je gospodin Glasnović uputio onima  koji se svojim školovanjem pripremaju dati dio sebe u razvoju zajednice neprimjerene  su saborskom zastupniku, ali i svakome tko drži do uzusa ponašanja i dijaloga kao načina sučeljavanja različitih stavova i traženja uvijek boljih rješenja. Kao društveno svjesna i odgovorna politička opcija dužni smo javnosti ovakve izjave okarakterizirati nedostojnima.

Dajemo punu podršku studentima Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu da  ustraju u iznošenju svojih stavova i dijalogom iz kojeg ih se želi isključiti, nastave borbu za prava koja im pripadaju. U  sivilu i beznađu zatiranja građanske svijesti kojoj svjedočimo u mnogim sferama javnog života, studenti i njihov stav su svijetli primjer i tračak nade koji pozdravljamo.

 

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.