Srđ je Grad

Je li ovo športsko-rekreacijski centar u kojemu vidite naše građane ili je to novi grad koji se razvija iznad Dubrovnika i u kojem za nas više nema mjesta ?!

Poštovani sugrađani,

nakon što pogledate ovaj nedavno producirani propagandni materijal kojim tvrtka Razvoj golf d. o.o. (tzv. investitor) „vabi“ potencijalne klijente na Srđ, vjerujemo da ćete moći vrlo precizno odgovoriti na pitanje: je li ovo športsko-rekreacijski centar u kojemu vidite naše građane ili je to novi grad koji se razvija iznad Dubrovnika i u kojem za nas više nema mjesta ?!

https://vimeo.com/163519047

Dakle, je li moguće da Gradonačelnik, Gradsko vijeće, odnosno, vijećnici koji su izglasali ovaj urbanistički plan (UPU) nisu bili svjesni da će sve jednom doći na naplatu?

Da bi oni koji će na obroncima Srđa uživati u svojim povlasticama kako je to prikazano u ovome propagandnome filmu, mi građani grada Dubrovnika ćemo im to omogućiti ! I to tako da će se našim novcem, novcem kojega bismo trebali koristiti za naše vrtiće, naše škole, naše ceste, za naš sveukupni razvoj, platiti projektiranje i izgradnju čitave javne infrastrukture. Točnije: svih cesta unutar obuhvata novoga naselja na Srđu, športsku dvoranu i sve ono što se definira kao javni sadržaj, a platit ćemo čak i zacjevljenje vodovodnoga tunela kroz brdo Srđ kako bismo u gradu uopće imali ikakvu pitku vodu.

Poštovani sugrađani – što mi imamo od svega toga? Za koga i za što mi plaćamo milijunske iznose u konačnici? Za nas!? Za našu djecu!?

Još jednom dobro pogledajte ovaj film i sjetite se da oni koji su izdali Srđ isti oni koji su izdali i Grad – to su oni koji su izdali Vas !

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.