Srđ je Grad

Hrvatska premijera filma “Dubrovnik, Venecija, Barcelona – odredišta iz snova u opasnosti”

KLGB Srđ je Grad, nositelja Ljubomira Nikolića, poziva vas večeras, 8. svibnja u 20 sati u Art radionicu Lazareti na hrvatsku premijeru dokumentarnog filma “Dubrovnik, Venecija, Barcelona – odredišta iz snova u opasnosti”, njemačke redateljice Antje Christ.

Filmom i razgovorom, koja će s uvaženim gostima uslijediti nakon projekcije filma, građanstvu se želi predstaviti model rješavanja akutnih dubovačkih problema koji lista Srđ je Grad zagovara: detektiranje problema i rasprava sa širom stručnom i zainteresiranom javnošću kojom se dolazi do najboljih rješenja.

Na panel diskusiju pozvani su:

  • Romana Vlašić, direktorica TZGD-a,
  • Vlaho Margaretić, pročelnik Upravnog odjela grada Dubrovnika za turizam, poduzetništvo i more,
  • dr. sc. Ana Portolan, nastavnica na Sveučilištu u Dubrovniku čiji je posebni fokus upravljanje turističkim odredištima i održivi turizam,
  • dr. sc. Hrvoje Carić s Instituta za turizam, ekspert u području utjecaja kruzerkog turizma na okoliš.
  • predstavnik dubrovačkih vodiča.

O FILMU

Dubrovnik, Venecija, Barcelona – odredišta iz snova u opasnosti

redateljica: Antje Christ, ZDF/ARTE 2016, 52 min.

U Europi je turizam u gradovima doživio nezapamćeni boom, stvarajući milijarde prihoda za lokalne vlasti. Usprkos tome, mnogi se gradovi ne uspijevaju nositi s prometnim kaosom, brdom smeća, apartmanima koji zamjenjuju domove. Putničkom se boomu ne nazire kraj, štoviše, zahvaljujući niskim cijenama putovanja i ogromnom rastu kruzerskog sektora, brojke posjetitelja idu u nebesa. Mogu li se najpopularnija europska odredišta spasiti od kolapsa?

 

 

 

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.