Srđ je Grad

BAJKA O 1500 RADNIH MJESTA

 

Pitanje manjka gotovo dvije tisuće sezonaca koje u panici traže vlasnici turističkih i ugostiteljskih objekata još jednom je potvrdilo ironiju priče o 1500 radnih mjesta na Srđu. Za koga? – pitaju se iz Srđ je Grad.

Nedavni obilazak gradonačelnika Mata Frankovića Ivanici u njegovoj misiji da osigura smještaj sezonskoj radnoj snazi u Dubrovniku, prema njegovim riječima, trebao bi rezultirati jednim „mekšim“ graničnim režimom upravo za one zaposlene u Dubrovniku koji bi u susjednoj BiH imali svoj sezonski smještaj. I dok se ova „prekogranična“ akcija tumači kao izraz odrješitosti mladog gradonačelnika da riješi ovaj problem, Srđ je Grad upravo u ovoj situaciji vidi svu ironiju i apsurdnost priče o onih obećanih 1500 radnih mjesta na Srđu. Pitamo se – kome su uopće namjenjena ta radna mjesta!?

Dolazak nedostatne sezonske radne snage, koja je gotovo isključivo vezana uz turističku i ugostiteljsku ponudu upravo pokazuje da Dubrovnik nema svoje radne kapacitete i da je argument da se Srđ apartmanizira zbog nekakvih radnih mjesta za Dubrovčane – naprosto smiješan! I dok se mi iz Srđ je Grad godinama trudimo ukazati na katastrofu apartmanizacije Srđa, još se jedna bitna stvar ovdje zaboravlja, a to je da bi apartmanizacija Srđa ozbiljno ugrozila ionako već vrlo krhku djelatnost privatnog iznajmljivanja u Gradu i okolici, djelatnost od koje živi veliki broj naših stanovnika.

Sve ovo upućuje na ono što Srđ je Grad tvrdi od početka – Dubrovnik je otvorio svoju Pandorinu kutiju i svi ćemo mi vrlo brzo biti višak u svome Gradu. Upamtimo to dok se još možemo kupati u moru prepunom fekalija, na plažama na kojima uskoro nećemo imati pristupa.

 

 

Srđ je Grad

 

 

 

 

 

 

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.