Srđ je Grad

Izbor naših medijskih nastupa i reagiranja posljednjih mjesec dana.

Grad

4. ožujka  Đuro Capor o Grabovici – 

Dubrovačko smetlište Grabovica stavljeno je u vodozaštitnu kategoriju koja ne odgovara stvarnom stanju

11.ožujka, priopćenje vezano za probleme građana s Nuncijate 

Nuncijata naša svagdašnja
Strah, kaos i nesigurnost za vlastiti krov nad glavom – tri su riječi kojima se može opisati situacija u kojoj su se našli stanari ispod magistrale na Nuncijati.

14. ožujka predstavili smo suradnju s Političkom platformom Možemo! Na konferenciji za medije govorili su Đuro Capor, Marko Giljača i Tomislav Tomašević.

SRĐ JE GRAD I MOŽEMO: Najbolje smo cjepivo za lokalne šerife u Hrvatskoj.

Na predstojećim lokalnim izborima stranka Srđ je Grad izlazi zajedno s političkom platformom Možemo. Na današnjoj konferenciji za medije kazali su kako je ta suradnja logična, kontinuirana i isprepletena brojnim aktivnostima tijekom 10 godina. Žele nove generacije koje će upravljati Hrvatskom, one koje će se oduprijeti klijentelizmu kako navode te se okrenuti transparentnosti, digitalizaciji i većem uključivanju građana u procese odlučivanja i donošenja odluka.

25. ožujka- objavili smo anketu pod nazivom Kakav grad želiš kako bismo građane potaknuli da nam pišu i zajedno s nama sukreiraju naš predizborni program. 


Anketa “Kakav grad želiš?”
Dragi naši sugrađani i sugrađanke, Srđ je Grad poziva da nam pomognete putem ankete “Kakav grad želiš?”

26. ožujka, prije sjednice Gradskog vijeća opet smo govorili o svom modelu stambene politike i o problemima predloženog modela koji je nakon svega i povučen na sjednici Gradskog vijeća. 


Naš prijedlog – Drukčiji model stambene politike
Predstavnici „Srđ je Grad“ aktivno su sudjelovali na svim sastancima na kojima smo ukazivali na jedan sasvim drukčiji model stambene politike, koji građanima neće po povlaštenoj cijeni prodavati javnu imovinu, nego će osigurati povoljan i siguran trajni najam.

29. ožujka – Hoće li u vezi novih Izmjena i dopuna GUP-a biti posla za USKOK?

opet smo upozoravali na neadekvatne izmjene i dopune GUP-a

Transparentan proračun i financije

1.travnja imali smo konferenciju za medije na kojoj smo predstavili otvoreni proračun- transparentno i otvoreno vođenje svojih, stranačkih financija, kao i alat kojim se građani mogu služiti kako bi na jednostavan način mogli pretraživati financije Grada Dubrovnika i registar javne nabave. 

Snimka live konferencije za medije
https://www.srdjegrad.hr/live-konferencija-za-medije/


Otvoreni proračun i transparentno financiranje stranaka
Otvoreni proračun koji  predstavljamo na našim web stranicama www.srdjegrad.hr/otvoreniproracun daje građanima jednostavan uvid u strukturu proračuna, izvore iz kojih se proračun puni kao i grupe rashoda. Tražilica ugovora javne nabave omogućava pretragu ugovora javne nabave Grada i Županije od 2018. godine do danas.
Na stranicama www.srdjegrad.hr/financiranje , prikazani su svi prihod i rashodi političke stranke Srđ je Grad. Detaljan prikaz svih uplata članarina i donacija kao i svih troškova jasno predočava našu viziju odgovornosti prema javnim financijama koju namjeravamo uvesti kao minimalni standard koji građani koji pune proračun i financiraju političke stranke i zaslužuju.

Ekološka katastrofa, izlijevanje nafte kod Hotela Excelsiora

Prvo su reagirali iz Gradskog kotara Ploče iz Grada koji su poslali priopćenje u medije

Đuro Capor susreo se sa Srđanom Obadom, Petrom Marčinko i Marinom Krstulovićem, predstavnicima gradskih kotara

http://www.srdjegrad.hr/duro-capor-s-predstavnicima-gradskoga-kotara-ploce-iza-grada-srdanom-obadom-i-marinom-krstulovicem-iz-gradskog-kotara-grad-o-izlijevanju-nafte-u-more-ispred-hotela-excelsiora-tko-je-odgovoran-i-gdje/

Lapadska obala, Marina Frapa 

15. travnja 

http://www.srdjegrad.hr/ne-treba-nam-marina-frapa-nego-komunalna-lucica-za-gradane/

Đuro Capor započeo je šetnje kotarevima i mjesnim odborima u kojima će se u susretu s građanima susresti s različitim problemima i otvorenim pitanjima. Zasad je bio u Gradskom kotaru Ploče iza Grada, u Lapadu, u Gradu i u Gradskom kotaru Pile-Kono Fotografije i relativno kratke tekstove pogledajte na našim društvenim mrežama. 

Županija

Okupljanje diljem županije

7. ožujka započeli smo naše predstavljanje po županiji i to s Lastova na kojem smo s susreli sa svojim kolegama i predstavili dio programa. 

Predstavljanje programa za otoke na Lastovu

Snimka predstavljanja programa sa Lastova

9.ožujka 

Plavi dogovor za otoke

Priopćenje predstavljanje programa za otoke Lastovo

7. i 8. travnja bili smo na Korčuli i na Pelješcu gdje smo s kolegama razgovarali o županijskom programu i zajedničkom izlasku na izbore.

Povratak broda – optimizam za sezonu
Tražimo interventni povratak dužobalne brodske linije Rijeka – Dubrovnik koja bi već u svibnju krenula s plovidbom, a tjedno bi mogla dovoditi 2-3 tisuća gostiju i približiti jug Hrvatske emitivnim tržištima koja su na 3-5 sati od Rijeke.

Pitanje vezova na Lapadskoj obali

O toj je temi Marko Giljača u nekoliko navrata govorio 

14. ožujka

Svi građani zaslužuju legalan vez.

Marko Giljača – video

Minimum pristojnosti i odgovornosti je osigurati zamjenski vez za barke s Lapadske obale. Izvor – Dubrovački vjesnik

1.travnja  u Zagrebu je održana konferencija za medije na kojoj je, uz ostale predstavnike Platforme Možemo! iz primorskih županija, govorio i Marko Giljača, naš kandidat za župana Dubrovačko-neretvanske županije. Govorili su o problemima s kojima se suočavaju upravo gradovi i županije čiji život znatno određuje more i obala. Marko Giljača govorio je o koncesijama na javnom pomorskom dobru, napose koncesijama na plaže, kao i problemima s vezovima za barke i brodove s kojima se suočava domicilno stanovništvo.


Samo u Dubrovniku na listi za čekanje na vez je preko 750 građana

Snimka cijele presice:

https://drive.google.com/file/d/155zNM6gX-8GFaNQSk20bAau5SKLGm4bj/view

12. travnja konferencija za medije- naš prijedlog rješenja problema

Lučino razdolje

16. ožujka održali smo presicu na kojoj smo pokazali dokaze da je trasiranje u Lučinom razdolju obavljeno van obuhvata.

Mi smo dokazali – župane, na vama je red!
Vodoistražni radovi trasiranja na Lučinom razdolju nisu obavljeni u obuhvatu budućeg Centra za gospodarenje otpadom, upravo suprotno onome kako je više puta isticala aktualna županijska vlast. Dokaz tome je geodetski elaborat koji smo predstavili uoči današnje sjednice Županijske skupštine.

17. ožujka

Lučino razdolje – želimo novo, javno i neovisno hidro-geološko trasiranje.

Župan je na prošloj Sjednici pozvao da dokažemo svoje tvrdnje da je trasiranje koje treba provjeriti štetan utjecaj Lučina razdolja obavljeno izvan obuhvata. Mi smo dokazali, održali smo jučer konferenciju za medije, a na Županu je sad  da preuzme odgovornost.https://www.srdjegrad.hr/lucino-razdolje-zelimo-novo-javno-i-neovisno-hidro-geolosko-trasiranje/

Domus Christi, povodom nepravilnosti na koje nas upozorava zaposlenica 

Gostovanja i intervjui

10. ožujka 

Bruna Papić – Marko Giljača – Podcast oko
Metalac u duši i profesor, iako sebe kratko i jasno opisuje kao – džudaša. Marko Giljača kandidat Srđ je grad za župana Dubrovačko – neretvanske županije.

Marko Giljača gostovao je na dubrovniknet tv-u u emisiji Susreti utorkom 

http://dubrovniktv.net/?id=3344&fbclid=IwAR0qZl81DeNQVqKoCHQtruFz0cRuEVQD0nx_NNUxEBYrid6A8fzZU43EYUU#gVideo

Marko Giljača gostovao je na Radio Dubrovniku u emisiji Srijedom otvoreno 

https://radio.hrt.hr/radio-dubrovnik/ep/srijedom-otvoreno/377643/?fbclid=IwAR0FViXIxxtuGnNNB2e481HDVQp8drfps66ut93dRf93PH2Uda8XB_d3kok

Marko Giljača– intervju za Dubrovački dnevnik 

https://dubrovackidnevnik.net.hr/intervju/marko-giljaca-za-mene-je-domoljublje-briga-za-cist-prostor-more-i-vodu-koju-pijemo

Đuro Capor emisija Sasvim otvoreno na Dubrovačkoj televiziji

https://www.facebook.com/watch/live/?v=295939461916729&ref=watch_permalink

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.