Srđ je Grad

Rebalans neistine


NEISTINITA je Gradonačelnikova tvrdnja iznesena na jučerašnjoj presici da se već mjesecima vode razgovori između Gradonačelnika, pročelnika i klubova vijećnika oko rebalansa proračuna!

Za razgovore s klubovima vijećnika organiziran je TEK JEDAN sastanak između zadnje dvije sjednice.

Kvalitetna rasprava o raspodjeli viška i rebalansu ne smije, kao što je bio slučaj tijekom proteklih tjedana, ovisiti isključivo o dobroj volji i susretljivosti pojedinih pročelnika.
Njima zahvaljujemo na suradnji – znat će se prepoznati.

Proračun za 2016. godinu donesen je jednoglasno, ali nakon iscrpnih razgovora. Sadržavao je niz amandmana koje je Gradonačelnik prihvatio temeljem niza prethodnih razgovora.
S naše strane nema razloga da tako ne bude i s rebalansom. UVIJEK ćemo se zalagati za dijalog i konsenzus, NE za trgovinu!

Tek kada se iscrpe sve mogućnosti, preostaje preglasavanje .U ovom trenutku nema razloga ne nastaviti dijalog oko rebalansa. Tko će u njemu sudjelovati iskreno, a tko s figom u džepu, nije teško pretpostaviti.

Čini se kao da u ovom trenutku postoji dvojba oko toga tko je lutak, a tko povlači konce. Kako god bilo, kad se sve zbroji i oduzme, nema nikakve sumnje da stranke, pojave i pojedinci koji se izmjenjuju u varljivoj ulozi vlasti i oporbe posljednjih 25 godina za nos povlače građane.

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.