Srđ je Grad

Reagirajte odmah, stanje je alarmantno!

Slika izvor: Huffington post

Podatak da će ove sezone u Dubrovniku nedostajati oko 2 000 sezonaca u turizmu rezultat je kontinuirane nebrige odgovornih i ignoriranja problema na svim razinama odlučivanja.

Naime, Dubrovnik proteklih godina doživljava ubrzani rast fizičkih i financijskih pokazatelja, što je jasno upućivalo na činjenicu da će, povećanjem broja gostiju, otvaranjem novih hotela i ugostiteljskih objekata, zasigurno doći do manjka djelatnika u turizmu. Nitko nije reagirao. Sada smo u situaciji da bi takav nedostatak radne snage mogao vrlo brzo inicirati kolaps cjelokupnog turističkog sustava, a sve zbog nedostatka strateškog promišljanja i nebrige za granu privrede od koje, zapravo, direktno ili indirektno živimo. Također, treba imati na umu da zbog nedostatka kadra posljedično pada i kvaliteta usluge, što bi moglo dodatno ubrzati urušavanje samog sustava.

U PLANU ZA GRAD naveli smo goruća pitanja i prijedloge njihova rješavanja koja nova gradska uprava treba žurno rješavati; od problematike zaustavljanja autobusa na platou Pila (agencije/autobuseri), upravljanja i korištenja javnih površina (restorateri), problematike vodiča, koncesija u auto-taxi prijevozu (auto-taxi služba ), koji su, uz očiti nedostatak kadra u turizmu, izazovi koje ova vlast treba odmah početi rješavati. Dovođenje sezonskih kretanja u okvir sklada i mjere te rad na produljenju sezone kao potencijalu kojeg treba iskoristiti načela su na kojima ćemo inzistirati i u skladu s njima reagirati.

Izborni program stranke na vlasti nosio je naziv „Grad po mjeri građana”. Stanje na terenu upravo je suprotno. Zbog brige za opstojnost Dubrovnika kao grada, ali i kao kvalitetne turističke destinacije, KLGB SRĐ JE GRAD od nove gradske uprave zahtijeva žurno djelovanje koje pritom poštuje načela održivog turizma.

 

 

KLGB Srđ je Grad

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.