Srđ je Grad

Privatni interes prije javnoga! Do kada župane i gradonačelniče?

KLGB Srđ je Grad i ovim putem šalje javnu podršku građanima koji su otvoreno istupili i pokazali svijest o javnom interesu.

Nakon jučerašnjeg skupa na kojem je KLGB Srđ je Grad sudjelovao i podrškom i osobnim sudjelovanjem, a na kojem se nije moglo vidjeti nikoga od političkih opcija koje participiraju u Gradskom vijeću, nikoga iz izvršne vlasti; gradonačelnika, dogradonačelnika, te nikoga iz odgovornih Županije dubrovačko-neretvanske, postavilo se sasvim opravdano pitanje – je li više ikoga briga za javan interes, za interese građana!?

KLGB Srđ je Grad i danas i svo prethodno vrijeme uporno je ukazivala da se nije smjelo dozvoliti raspisivanje natječaja za koncesiju za luku nautičkog turizma, a da se prethodno nije izgradila i uredila komunalna lučica i osigurali vezovi za građane grada Dubrovnika te uredila lapadska obala.

Tvrdimo da su za ovo podjednako odgovorni i Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija i privatni koncesionar koji je, pak, na račun obećanja da će sudjelovati u uređenju lapadske obale na nezakonit način uz pomoć bivše Vlade RH uprave i nadzornog odbora Luke Dubrovnik te gradonačelnika stekao koncesiju za izgradnju i gospodarsko korštenje luke nautičkog turizma.

KLGB Srđ je Grad poziva stoga gradonačelnika, župana, Županijsku lučku upravu i privatnog koncesionara da sjednu za isti stol, utvrde međusobne odnose i osiguraju sredstva i građevinsku dokumentaciju za izgradnju komunalne lučice i uređenje lapadske obale kako bi se s radovima moglo započeti još ove godine i time osigurati najprije javni interes i prava građana.

Po ovom pitanju KLGB Srđ je Grad javno će se zalagati na sjednicama Gradskog vijeća Grada Dubrovnika i izgradnju komunalne lučice postaviti kao jedan od prioriteta.

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.