Srđ je Grad

Odluka o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku.

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

S obzirom na mnogobrojne upite građana, koji su zbog neodgovornih izjava i ponašanja direktora Sanitata u nedoumici vezano uz novu Odluku o parkiranju, KLGB Srđ je Grad izdaje sljedeće priopćenje:

Odluka o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku objavljena je u Službenom glasniku br. 7. od 23. lipnja i na snazi je od navedenog datuma. Dakle, parkiranje se prema navedenoj odluci naplaćuje od 24. lipnja.

Direktor Sanitata je navodno poslao osobe ovlaštene za kontrolu i naplatu parkinga na godišnji odmor. O razlogu zbog kojeg je to napravio u srcu turističke sezone morat će se očitovati onima koji su zaduženi za kontrolu njegova rada i poslovanja Sanitata.

Bez obzira ne rečeno, građani Dubrovnika i susjednih općina koji imaju pravo na povlaštenu kartu ne bi trebali kalkulirati s datumom s kojim će se ovlaštene osobe vratiti s godišnjeg i početi efektivno kontrolirati naplatu parkinga. Stoga KLGB Srđ je Grad poziva sve koji ostvaruju pravo na povlaštenu kartu da isto ostvare kupovinom povlaštene karte na blagajni Sanitata u ulici Marka Marojice (Peyton).

Prema Odluci o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku koja je na snazi građanima su dostupne sljedeće mjesečne povlaštene karte:

1. fizičke osobe s prebivalištem na području zona 1, 2 i 3 za jednu ulicu/parkirno mjesto u zoni prema adresi prebivališta – 25 kuna

2. fizičke osobe s prebivalištem na području Grada Dubrovnika za parkiranje u zoni 2 i 3- 60 kuna

3. fizičke osobe s prebivalištem na području zone 1 za parkiranje u zoni 1, 2 i 3 – 85 kuna

4. fizičke osobe s prebivalištem na području obuhvata općina: Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovačko primorje, Ston, Janjina, Trpanj za parkiranje u zoni 2 ili zoni 3 – 120 kn

5. fizičke osobe s prebivalištem na području obuhvata općina: Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovačko primorje, Ston, Janjina, Trpanj za parkiranje u zoni 2 i 3 – 240 kn

Cijelu Odluku možete pročitati na sljedećem linku:
https://www.dubrovnik.hr/data/1403600562_316_m.pdf

KLGB Srđ je Grad stoji građanima na raspolaganju za dodatne informacije odnosno prijave mogućih opstrukcija ostvarivanja prava koja proizlaze iz nove Odluke.

Upite i prijave možete poslati na našu e-mail adresu
srdjjegrad@gmail.com

KLGB Srđ je Grad

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.