Srđ je Grad

Marko Giljača: Lučino razdolje nije gotova stvar, taj se projekt mora zaustaviti

Izvor: dubrovnikpress

Prilikom konstituiranja Županijske skupštine ne bi trebalo biti većih iznenađenja. Naime sjednica je zakazana za srijedu, a HDZ će većinu formirati s DDS -om. Ususret konstituciji, novi – stari vijećnik Srđ je Grad Marko Giljača za portal Dubrovnikpress.hr ističe kako ne vjeruje da će u radu župana i Skupštine u novom mandat biti značajnih promjena.

– Mislim da ćemo na Županijskoj razini imati samo nastavak politike koju smo imali i dosad. Nikola Dobroslavić će nastaviti s jednakim načinom vođenja Županije pri kojemu prvenstveno gleda interese unutar klijentelističke mreže HDZ -a, a nema sluha za građane, udruge i sve one koji ga upozoravanju na štetne projekte koji se događaju i koje njegova uprava provodi.

Čak i kad se radi o kvalitetnim projektima ne zna ih provoditi kako treba pa imaju problema s ishođenjem dozvola. – kazao je Giljača.

Istaknuo je kako tijesna pobjeda Nikoli Dobroslaviću neće biti opomena da mandat koji je počeo odrađuje na drukčiji način.

– Bilo bi lijepo kad bi pokazao malo više sluha za građane i malo više sluha za prijedloge koji dolaze s druge strane, pogotovo kad su argumentirani i popraćeni materijalima koji dokazuju propuste u radu, ali sumnjam u to, sumnjam u njegovu spremnost da prizna pogreške jer on i kad ga se prozove odšuti i radi po svome. – rekao je Giljača.

Netom što je Srđ je Grad registrirao političku stranku, Marko Giljača bio je njihov prvi stranački kandidat za župana na nedavnim izborima. Lista SJG osvojila je u Županijskoj skupštini tri mandata pa će uz Giljaču u srijedu na konstituirajućoj sjednici prisegnuti Igra Šain Kovačević i Nikola Duper. Giljača ističe na kojim će politikama inzistirati u svom radu.

– Mi ćemo i dalje inzistirati na zelenim politikama, povećanju otpornosti Županije, na diversifikaciji gospodarstva i usmjeravanju prema zelenom gospodarstvu, boljem korištenju pomorskih resursa, zaštiti prirode, vodnih bogatstava i svega onoga što smatramo da su puno domoljubnije teme od onih koje HDZ -ovci guraju. – rekao je Giljača.

Centar za gospodarenje otpadom u Lučinom razdolju i dalje će biti jedna od važnijih tema, odnosno projekata, ističe Giljača, na koje će se fokusirati.

– Lučino razdolje gotova stvar kako se predstavlja. Taj se projekt, onako kako je zamišljen, definitivno treba zaustaviti jer je štetan za budućnost sviju nas na jugu. Budući da su svi kandidati za župan u kampanji bili za novo trasiranje pa čak i oni koji su kao vijećnici nastavili koaliciju s HDZ -om i Nikolom Dobroslavićem, nadam se da će biti dosljedni u svom stavu i da ćemo uspjeti izboriti novo trasiranje za Lučino razdolje ili će se pokazati da im nije bilo bitno što su govorili tijekom kampanje, jer većina predstavnika vijećnika koji su ušli u Županijsku skupštinu tijekom sučeljavanja bila je za novo trasiranje kojim bi se utvrdilo ono što je već utvrđeno 2008. godine, a to je povezanost Lučinog razdolja i Malostonskog zaljeva. Ukoliko se utvrdi ono što mi očekujemo, mislim da će konačno ova županijska vlast razmisliti o traženju drugih solucija za koje smo mi već nudili rješenja. – rekao je Giljača.

Istaknuo je kako će i dalje inzistirati na izgradnji vezova za građane, koji su jedan od gorućih problema u samom Dubrovniku.

– Građani očekuje da ova županijska vlast u čijoj je to nadležnosti riješi problem s nedostatkom vezova. Vidjeli smo predstavljanje celofana tijekom kampanje, nekakav sporazum između grada i županije i volio bi vidjeti tekst tog sporazuma jer nije objavljen . Vidjet ćemo i dinamiku kojom će ići u realizaciju pa ćemo vidjeti jesu li novi vezovi bili samo predizborno obećanje ili ne.

Mislim da rješenje u vidu novih vezova na području Solituda nije dovoljno. Imamo prostora i dovoljno predviđenih lokacija u prostornim planovima da se uistinu riješi kompletan problem nedostatka vezova, ali treba raditi, a čini mi se da je to najveći problem ove županijske vlasti jer su uljuljani u neradu, ali vidjet ćemo hoće li ih ovaj lošiji rezultat, iako su pobijedili na izborima, upozoriti kako ipak trebaju opravdati svoje plaće i činjenicu da su dobili povjerenje da vode dalje Županiju. – rekao je vijećnik Srđ je Grad u novom sazivu Županijske skupštine Dubrovačko – neretvanske županije Marko Giljača.

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.