Srđ je Grad

Praćenje indikatora kvalitete zraka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Odbijen amandman naše zeleno lijeve koalicije SJG/Nova ljevica/Možemo/Zaokret u Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije, kojim smo htjeli u proračunu za 2023. godinu osigurati sredstva za praćenje kvalitete zraka.

Program zaštite okoliša Dubrovačko – neretvanske županije 2022.-2025. godine kao slabost i rizik navodi nepostojanje kvalitetne mreže za praćenje kvalitete zraka na području naše županije. Budući da proračunom Dubrovačko-neretvanske županije za 2023. godinu nisu predviđena sredstva za uspostavu jedne takve mreže, predložili smo amandmanom da se u 2023. godini osigura 20,000 eura za aktivnost kvalitetnog praćenja indikatora kvalitete zraka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Na temelju dobivenih podataka izradile bi se smislene i kvalitetne mjere poboljšanja stanja kvalitete zraka na rizičnim lokacijama. Navedenih 20.000 eura osigurali bismo smanjenjem rashoda za promidžbu Županijskog Centra za gospodarenje otpadom. 

Amandman je odbijen. Promidžbeno ušminjkavanje CGO Lućino razdolje Županu Dobroslaviću je očito važnije od razvoja mreže za praćenje kvalitete zraka.

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.