Srđ je Grad

Listi Srđ je Grad neprihvatljive su izjave i riječnik kojim je Igor Legaz istupio u javnost i prozvao našeg gradskog vijećnika Nikšu Selmanija.

Vijećnik Nikša Selmani s kandidacijske liste grupe birača Srđ je Grad na svim sjednicama Gradskoga vijeća iznosi jasne stavove naše liste o različitim točkama dnevnoga reda. Ti se stavovi zajednički pripremaju na sastancima prije svake sjednice. Stoga nam je neprihvatljiv najnoviji javni istup gospara Igora Legaza koji neprimjerenim rječnikom proziva sve članove liste Srđ je Grad, a na osobnoj razini i vrijeđa našega vijećnika radi stava o amandmanu na točku o izmjenama i dopunama GUP-a iznešenoga na protekloj sjednici Gradskoga vijeća.

Srđevci uvijek jedni drugima čuvaju leđa i sve odluke donose konsenzusom onih koji dođu na sastanak i raspravljaju o stavovima. To jako dobro zna i gospar Igor Legaz, pa ovaj njegov neočekivani istup možemo shvatiti jedino kao nerazumijevanje situacije vezano uz konkretnu točku (amandman), ali i istup u samostalni politički angažman koji je već i pokrenuo na osobnim društvenim mrežama. 

Ali mora znati da ovakve grube napade na našega vijećnika smatramo uvredljivim i posve neprimjerenim kulturi javnoga govora za koju se zalažemo.

Naš način političkoga rada i djelovanja zahtijeva raspravu, dogovore i konsenzus članova liste, a pojedinci taj način rada mogu i ne moraju prihvatiti, što je stvar svačijega vlastitog izbora, odnosno preferencija u načinu javnoga političkog djelovanja.

Iskreno cijenimo sve dosadašnje napore i aktivnosti koje je Igor Legaz poduzimao u zaštiti javnoga pomorskog dobra. No, očigledno je da je ovime krenuo u nekome svom samostalnom političkom smjeru i mi mu želimo puno sreće u tome.

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.