Srđ je Grad

GUP – Generalni Ubojica Prostora

Gorica Sv Vlaha, zatvaranje Feste- otvaranje pitanja o GUP a

Ovaj Grad užurbano ide prema samouništenju. Inače se možemo pohvaliti kako ne upravljamo procesima već nam se sve stihijski događa, ali za razliku od pomanjkanja startegije i vizije bolje budućnosti te upravljanjem u smjeru istih, postoji sfera kojom se itekako politički-interesno upravlja , službeno se zove GUP. Generalni ubojica prostora. 

Putem žrtava GUP a 

Jučer je delegacija Grada hodala putevima žrtava GUP a prema Gorici Sv Vlaha. Sigurno je najponosnija bila pročelnica nadležna za izdavanje građevinskih dozvola. 

Iz prve ruke je vidjela remek djela s pokrićem u njenim “papirima”.

 “Za sve imamo papire”, kaže investitor. Te im je papire izdao upravni odjel ovog Grada. 

Papire koji sustavno i nepovratno razgrađuju ovaj grad. Isto glasačko tijelo glasalo je za one redove koji su izglasali ovakav GUP kao i za današnju postrojbu na vlasti koja, za sada, još uvijek gleda posljedice i ne čini ništa, štoviše “ čudi se” istovremeno sudjelujući i podržavajući GUP okrajcima i izmjenama i dopunama. 

Kako to? 

Da ne bude zabune, GUP nije donijela roda. Isto kao što ni kruzere nije donijela plima, niti je privatizaciju donijela udba. On je plod orgijanja političko-investitorskih i nadasve partikularnih privatnih interesa nastao dizanjem 13 ruku u Gradskom vijeću, bez ikakve odgovornosti za posljedice.  To je dokumenat koji bivše političke aktere u budućnosti pretvara u prostorne predatore, tzv investitore. Oni su političkom investicijom u iskaznicu poznatog predznaka krčili dizanjem ruku zelenilo za svoje apartmane.

Imena i  prezimena vezana uz neke već postojeće, a posebno uz najnovije građevinske  poduhvate u Dubrovniku koja ovaj grad guraju u naslovnice stavljajući ga u kontekst rugla, kataklizme i degradacije, iziskuju gradjevinsku dozvolu, ustvari, za još jedan Remetinec.  To je upravo status ovog grada-zatvorenik GUP a. 

Iza GUP a izglasanog 2005. ZNA SE kojih 13 imena stoji, zajedno s tadašnjom  gradonačelnicom Šuicom. 

Dan kada smo zaustavili GUP 

Hoće li iza ukidanja takvog, po Grad razornog prostornog dokumenta stajati vise od 13 ruku i gradonačelnik Franković,  to nam ostaje za nadati se. 

Ovaj grad sebi ne može više dozvoliti komod  i luksuz gradonačelnika kojemu je komentar na  GUP usputan status na FB u, ovaj grad očajnički treba gradonačelnika koji kao komentar na GUP radi svoj posao- zaustavlja ga.  Zašto ne sutra ujutro kad  dođe na posao? 

Za dan kada smo zaustavili ovakav GUP svaki je dan dobar i svaki je do sad -propušten. 

Za one koji žele znati više:

Za razliku od naknadne pameti HDZ-a, moratorij na postojeći GUP tražili smo još prije 10 godina, kada ga je isti taj HDZ i donosio.

https://www.jutarnji.hr/arhiva/gradanska-inicijativa-trazi-moratorij-na-postojeci-gup/3863163/

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.