Srđ je Grad

Cijenu HDZovih koalicija plaćaju građani. Koliko je (više) kruzerskog otpada ipak završilo na Grabovici?


Podilaženje koalicijskim partnerima i kupovina većine na svim razinama vlasti novcem svih građana notorna je “sposobnost” HDZ-a. Najsvježiji primjer pretjerane  revnosti Gradonačelnika u obrani koalicijskog mu partnera i samo “slučajno” direktora Luke Dubrovnik Željka Raguža dovodi u još veću sumnju poslovanje otpadom, odnosno rezultate tog poslovanja. 


Vrlo je, naime, paušalno hvaliti se financijskim rezultatima i povećanjima prometa i prihoda bez dodatnih informacija i duboke analize scenarija koji je doveo do povećanja prihvata otpada te posljedično i većih financijskih rezultata. Budući da se g Raguž hvali rastom prihoda koji je izgeneriran rastom prihvata otpada s kruzera, kojim tvrdi da odlično upravlja, tražimo jednostavno podatke koji idu tome u prilog.

Tražimo ih u pisanom obliku, jer pretpostavljamo da se radi o mnogobrojnim i raznovrsnim  podacima, potrebnima za analizu prometa otpadom za prethodnih 5 godina, dakle u vrijeme prije dolaska g. Raguža na čelo Luke, te analitiku prošle i ove godine, usporedbe radi.

Naglasak je na količini miješanog otpada (smeću) koji nužno mora na Grabovicu u odnosu na cjelokupni i reciklirani otpad kako za prošlu tako i za ovu godinu. Postoji li povećanje odvoza smeća na Grabovicu od strane Čistoće iz Luke i u kojem obimu ili postotku? 

Naravno da Gradonačelnik ne raspolaže tim podacima i ne može ih izvaditi iz rukava. Može ih, međutim, zatražiti od direktora Luke Gruž i direktora Čistoće, jednostavno u dogledno vrijeme odgovoriti na vijećničko pitanje i tako odagnati sumnje.

Zašto umjesto toga Gradonačelnik radije bira nebulozne ad hoc odgovore s govornice Gradskog vijeća i skreće pažnju javnosti s merituma vijećničkog pitanja?

Odgovor na ovo pitanje se krije u uvodu.

Željo moja, luko moja.

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.