Srđ je Grad

ŽELITE LI SUDJELOVATI U DONOŠENJU ŽUPANIJSKOG PROSTORNOG PLANA – ZADNJEM ČINU IZDAJE HRVATSKIH INTERESA NA SRĐU?

Poštovane kolegice i kolege vijećnici,

Prva točka dnevnog reda 9. sjednice Skupštine Dubrovačko – neretvanske županije je donošenje izmjena i dopuna Prostornog plana Dubrovačko – neretvanske županije. Prije nego donesete odluku i glasujete po svojoj savjesti, želio bih vas upoznati s jednom činjenicom:

Nikada do danas Županijska skupština nije glasala za Odluku o povećanju obuhvata na 310 hektara za Sportsko – rekreacijsku zonu na Srđu – zapravo nekretninsku projekt kojeg kolokvijalno nazivamo Golf na Srđu. 

Jedina takva Odluka donesena je 2006. godine  od strane tadašnjeg povjerenika Želimira Bosnića  i njena je nezakonitost dokazana te je ta Odluka je  ukinuta 2014. na Visokom upravnom sudu. Kasnije makinacije Ministarstva prostornog uređenja i graditeljstva i Župana s “objavljivanjem” pročišćenog teksta županijskog plana, bez klase i ur. broja, ne bi li se Razvoj golfu omogućilo nezakonito izdavanje lokacijske i građevinskih dozvola i posljedično stvorilo preduvjet golferima za arbitražnu tužbu, su samo još jedna u nizu radnji pogodovanja privatnom investitoru, protivno na referendumu javno iskazanoj volji građana Dubrovnika. Župan je u stvari objavom pročišćenog teksta županijskog plana 2015. godine učinio isto što i Bosnić 2006. i odlučio povećati obuhvat za golf resort s 100 na 310 ha i sad od vas vijećnika traži potvrdu za tu svoju nezakonitu odluku.

Stoga je pred nama, današnjim vijećnicima Županijske skupštine DNŽ, zapravo prvi put izbor  da će izabrani predstavnici u skupštini izglasati ili ne izglasati povećanje obuhvata za golf resort sa 100 na 310 hektara. Ovime županijski vijećnici daju zeleno svjetlo izgradnji 20.000 kreveta na Srđu koji će biti konkurencija svim malim iznajmljivačima u gradu i lokalnoj ekonomiji. Ukoliko prihvatimo ovaj prijedlog odluke, dat ćemo legitimitet i legalitet obuhvatu projekta developerima koji su našu Hrvatsku tužili pred Arbitražnim sudom u Washingtonu i koji potražuju stotine milijuna eura.  Zašto Župan predstavlja interese Razvoj golfa a ne predstavlja 10.000 građana Dubrovnika koji su se na referendumu izjasnili protiv ovog projekta?

Svi koji dignete ruke za ovaj prijedlog odluke, dat ćete napunjeni pištolj u ruke našim tužiteljima i sudjelovati u zadnjem činu izdaje hrvatskih interesa na Srđu.

Odluku koju donesete nećete moći skriti iza stranačkih iskaznica, niti političkih vertikala, jer ruku dižete Vi, izabrani predstavnici građana Dubrovačko – neretvanske županije, imenom i prezimenom, vlastitim obrazom, čašću i moralnim vrijednostima.

Stoga, odluka je na vašoj savjesti!

Marko Giljača – Srđ je grad

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.