Srđ je Grad

Sve je po starom

Fotografija: Dubrovniknet.hr

Žalosti činjenica kako su formiranju predsjedništva i radnih tijela novog Gradskog vijeća oni, koji su od svojih birača dobili mandat, pristupili na isti način kao i njihovi prethodnici. Hoće li, poput Andra Vlahušića ili Dubravke Šuice, i „novi“ dubrovački HDZ nastaviti praksu u kojem se odluke u Gradskom vijeću donose interesnim udruživanjem i preglasavanjem, praksu u kojem je Vijeće usputno tijelo za dizanje ruku koje će formalno odobriti odluke već donosene negdje drugdje? Prema dosadašnjem tijeku događanja oko formiranja novog Gradskog vijeća grada Dubrovnika, potvrđuje se ona narodna kako „vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada.“

KLGB Srđ je Grad neće dati podršku većini u Gradskom vijeću koja bi se formirala pomoću DDS-a, DUSTRA-e ili HNS-a, odnosno bilo kojeg vijećnika koji je s listi tih stranaka ušao u Vijeće. Navedene stranke smatramo klijentelističkim organizacijama koje smisao postojanja iscrpljuju trgovanjem političkim utjecajem.

Činjenica da je HDZ kao izborni pobjednik odlučio formirati većinu s notornim „trgovcima“, kojima je  isključivi program promovirati interese stranke i svojih članova, potvrđuje pravilo da se isto s istim slaže.

U ime 1159 građana koji su nam na ovim izborima dali povjerenje i kojima smo se obvezali na borbu za javni interes, uporno ćemo nastaviti predlagati i podržavati pojedine projekte koje procijenimo kvalitetnima za Grad, koliko god to u sustavu vrijednosti ovako udruženih interesnih skupina apsurdno i nepopularno bilo.

Kao dokaz tome, Srđ je Grad je svoje prijedloge projekata za Proračun za 2017. već dostavio novom gradonačelniku.

KLGB Srđ je Grad

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.