Srđ je Grad

Što se dogodilo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

NEDORASTAO

Današnja sjednica Gradskog vijeća još je jednom pokazala na kakvu količinu demagogije je gradonačelnik Franković spreman kad se izjalove stranački planovi. No, da se ne bi dogodilo da neupućeni građani prerano sude o naprasnom prekidu sjednice, Srđ je Grad će iznijeti što se odista događalo prije sjednice i za vrijeme sjednice GV-a.

SASTANCI PRIJE SJEDNICE

Upravo na zahtjev liste Srđ je Grad da se sazovu predstavnici svih stranaka i lista koja participiraju u radu GV-a, Gradonačelnik je sazvao i održao dva sastanka. Smisao sastanaka bio je da se na ovoj sjednici mora pokazati jedinstvo Gradskog vijeća, naročito vezano uz situaciju pandemije koronavirusa.

Na sastancima je bilo naglašeno da se u ovoj situaciji trebaju izbjeći sve one točke koje bi dovele do polemike u Vijećnici te da se moramo fokusirati na Izvješće Gradonačelnika i nekoliko tehničkih točaka koje su se ticale sastavljanja nekolicine tijela. Gradonačelnik je prethodno trebao ukazati na brigu i skrb Grada Dubrovnika i svih službi u ovoj situaciji, a sjednica je trebala biti vrlo kratka. Ostale točke trebale su, zbog svoje naravi, biti povučene s Dnevnog reda. Na sastanku u utorak ta se odluka utvrdila i rečeno je da će se ujutro dostaviti izmijenjeni Dnevni red. Svi su tada pristali na ovakav scenarij.

DOGAĐAJI NA SJEDNICI

Međutim, novi Dnevni red koji nas je dočekao u 9 sati ujutro, umjesto 34 imao je 23 točke (!), od kojih je nekoliko bilo više nego problematične naravi. Vrlo neugodno iznenađeni ovim nepoštivanjem dogovora, oporbeni vijećnici tražili su izostavljanje barem četiri najspornije točke. Naravno, HDZ  i DUSTRA te DDS nisu pristali i predloženi Dnevni red je ostao.

Izigrani ovakvim potpuno neodgovornim i u ovoj situaciji neprimjerenim ponašanjem, oporbeni vijećnici odlučili su napustiti sjednicu. Vidjevši politički nepovoljnu situaciju, Franković se teatralno izvukao s nekoliko efektnih fraza i povukao sve točke Dnevnog reda.

Neodgovoran potez Gradonačelnika

Vjerujemo da mu je bilo vrlo neugodno zbog svega – no, dogovora se, pa makar se radilo i HDZ-u, časni ljudi moraju držati! A HDZ to nije pokazao, pa čak niti u ovakvoj situaciji. Ništa novo pod kapom nebeskom.

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.