Srđ je Grad

Mi u kupe, oni u špade!

Župane Dobroslaviću, jeste li pred vijećnike Dubrovačko – neretvanske županije na glasanje poslali zaključak u kojem se kao izvor financiranja navodi ugovor koji je raskinut, a vi ste tu informaciji vijećnicima sakrili?   

To je jedino pitanje na koje je su župan Dobroslavić i Ivo Kaštelan trebali odgovoriti. To su činjenice koja ih inkriminiraju i zbog koje bi trebali podnijeti ostavku. 

Da, ponovimo – župan je pred vijećnike poslao falsificirani službeni akt, obmanuo ih o izvorima financiranja i u službeni financijski plan za 2022. unio sredstva u kojima se poziva na konkretan ugovor koji je raskinut.

S obzirom na to da ni on, niti predlagač Financijskog plana ŽUC-a, Ivo Kaštelan nisu spremni makar reći “pogriješili smo”, a kamoli razmisliti o posljedicama koje bi trebali snositi zbog prevare, odlučili su nam pričati priče o “hvalevrijednom projektu” i “ugovoru koji će se potpisati”.

Mi u kupe, oni u špade! Kao kad u školi đaka pitaš jedno, a on odgovara samo ono što (eventualno) zna, bez obzira što to nema veze s pitanjem

Doduše, nismo ni očekivali ništa drugo od HDZ-a. Skretanje pozornosti s merituma i stvaranje novih priča, jedini je način na koji znaju odgovoriti na cijeli niz afera koje metastaziraju diljem Hrvatske, na svim razinama vlasti.
Zbog toga smo sasvim otvoreno i jasno na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji najavili pravne radnje koje ćemo poduzeti u nadi da će pravosuđe biti brzo i efikasno.

Naime, riječ je o ljudima koji obnašaju najviše dužnosti na jugu Hrvatske i u stanju su ponoviti djelo. Osim toga, pitamo se kako mi poslije ovoga možemo uopće raditi u Županijskoj skupštini. Naime, nakon ovoga svaki je navod u svakoj točki koja dođe na Županijsku skupštinu upitan. 

I ponavljamo još jednom, župane, kad odgovorite na naše pitanje, znate i sami da jedino ispravno što potom morate učiniti je- podnijeti ostavku. 

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.