Srđ je Grad

Jeste li spremni zaboravit okus malostonskih  kamenica  i mušula?

NE MOŽE SE SJEDATI NA DVIJE STOLICE

I dok još čekamo nalaze koji će nam objasniti kako je moglo doći do fekalnog onečišćenja Malostonskog zaljeva koje za svoje posljedice ima i prisustvo virusa kod kamenica i mušula kao prirodnih filtratora, postaje sasvim jasno da koncept suživota turističkih apartmana i školjkarstva, na svjetski prepoznatljivoj razini, već sad, prije apartmanske izgradnje doživljava svoj žalostan  – krah.

Kad ovome pridodamo i idiotski plan odlagališta otpada u Lučevom razdolju koje je dokazano povezano s Malostonskim zaljevom, onda je već sad jasno da naša malostonska kamenica, kao dobitnik europske oznake kvalitete proizvoda, s ovom generacijom završava svoj višetisućljetni put. 

Kao i više puta do sada pokazalo se da je kombinacija neupučenog puka i bezvrijednih političara kombinacija protiv koje se ne može boriti obrazovaniji dio pučanstva, a napose onaj koji je po ovom pitanjima, kao struka, jedina meritorna za ispravnu prosudbu. Zar je moguće da prvo trebamo sve izgubiti da bi nam se otvorile oči?!

Ne može se poštovani Stonjani sjedati na dvije stolice, ne možete Župane biti toliko kratkovidni. 

Jeste li spremni zaboravit izvorni okus malostonskih kamenica i mušula? 

Neprocjenjiva  šteta. 

Nemjerljiva sramota. 

Za one koji žele znati više:

Dubrovnik, 28. prosinca 2015. 
Primjedbe Društva arhitekata Dubrovnik na PRIJEDLOG II. CILJANIH IZMJENA I DOPUNA PROSTORNOG PLANA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE I STRATEŠKE STUDIJE UTJECAJA NA OKOLIŠ II. CILJANIH IZMJENA I DOPUNA PROSTORNOG PLANA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE 

09.11.2013.
https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/dubrovnik/clanak/id/217375/stonjani-traze-razvoj-zastitari-prirode-ne-zele-ni-cuti

23.06.2016
Gradnja u Malostonskom zaljevu

05.02.2016.
Društvo arhitekata Dubrovnik: Opasan presedan za Malostonski zaljev

9. ožujka. 2017.
Projekt kojem je struka rekla ”ne”, a politika mu daje podršku

9. ožujka. 2017.
Projekt kojem je struka rekla ”ne”, a politika mu daje podršku

02.02.2017.
Znanstvenici složni: Posljedice gradnje bit će pogubne po uzgoj kamenica

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.