Srđ je Grad

GRADONAČELNIČE, JESTE LI U STANJU SAMOSTALNO I ODGOVORNO RJEŠAVATI PROBLEME U KOJE STE GRAD DOVELI SVOJIM PREGOVARAČKIM VJEŠTINAMA ILI PAK NAMJERAMA

 

Zanimljivo je da pored 10 vijećnika svoje koalicije, kao i interesnih saveznika iz Dubrovačkog dogovora, koji je zbog izmještanja Muzeja Domovinskog rata u zapadni bastion tvrđave Imperial obnovio s HDZ-om, Gradonačelnik nezavisnoj listi Srđ je Grad pridaje toliku važnost i odgovornost za ispravljanje odluka proizašlih iz nesposobnosti da započete pregovore, koji bi trebali biti u korist Grada, dovede do kraja.

Gradonačelnikovi promašaji u procjenama i odlukama već sada skupo koštaju ovaj grad i trebat će mnogo vremena da se učinjeno popravi. Stoga ga još jednom, u interesu građana Grada Dubrovnika, molimo-: ukoliko niste sposobni obavljati svoju dužnost, odstupite s položaja Gradonačelnika.

Srđ je Grad je svoje stavove o oba problema jasno iskazao. Model buduće suradnje Grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine iznijeli smo kao prijedlog na sjednici Gradskog vijeća 7. travnja prošle godine. Sukus tog prijedloga je namjensko trošenje sredstava uprihodovanih od zidina na obnovu i zaštitu materijalne i nematerijalne baštine (što uključuje i izradu strateških dokumenata kao što su UPU Grad i Plana upravljanja). DPDS i nadležni UO Grada podnosili bi godišnja narativna i financijska izvješća u kojima bi obrazlagali projekte i utrošena sredstva.
Prijedlog je jednoglasno odbijen jer ni Gradonačelniku, niti HDZ-u, koji se nada u budućnosti „ubirati“ novac od zidina, ne odgovara namjensko trošenje sredstava koji se uprihoduju od zidina.

Više informacija o ovoj temi možete pronaći na:
https://www.srdjegrad.hr/category/novosti-i-priopcenja/dpds/

Od te sjednice počinju pregovori s Društvom, preko Povjerenstva iz kojeg se Gradonačelnik izuzeo (što ga nije spriječilo da putem medija predlaže promjene cijena ulaznice, odnosno da  tajnim kanalima nastavi vlastite pregovore s Društvom).

O našem viđenju rješenja problema zaustavljanja turističkih autobusa na Pilama govorili smo na sastancima nadležnog povjerenstva u lipnju i srpnju ove godine. Tada je naše prijedloge Gradonačelnik ocijenio dobrima, ali primjerenijima za neku dalju budućnost. KLGB Srđ je Grad ustraje na tome da se u bližoj budućnosti uspostavi sustav upravljanja turističkim prometom oko Grada, temeljen na dispečerskoj službi. Vjerujemo kako bi uvođenje javnog servisa na ekološki prihvatljivoj osnovi, uz smanjenje broja vršnog opterećenja kruzerskih gostiju u jednom danu, popravilo sadašnje stanje.

Unatoč neozbiljnom Gradonačelnikovom upućivanju poziva putem medija, kao odgovorni predstavnici građana, spremni smo odazvati se na sastanak o ovim temama, kao i o drugim temama bitnima za izradu prijedloga proračuna za sljedeću godinu. Takav je razgovor nužan upravo zbog dijaloga koji srđevci zagovaraju u svom djelovanju. Predlažemo Gradonačelniku da termin sastanka dogovori s Predsjednikom Gradskog vijeća.

Smatramo kako je petak 6. studenoga optimalan termin za razgovor, no naravno nastojat ćemo se prilagoditi i drugim terminima koje Gradonačelnik i Predsjednik Gradskog vijeća predlože.

Za KLGB Srđ je Grad

 

 

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.