Srđ je Grad

Ako se želite borit za javni interes, uvijek ste stranka u postupku, ne samo kad vam to odgovara pozicije ili stranačke pripadnosti radi.

Vezano za sukob ove gradske vlasti i koncesionara marine na Lapadskoj obali jučer se oglasio gradonačelnik Franković prozivajući oporbu sljedećim riječima: “A ako se pitate gdje je Oporba da se uhvate s nama u ovoj priči za isti štap….nema ih…”

Gradonačelnika stoga valja podsjetiti.

1. Lokacijsku dozvolu za ruglo na Lapadskoj obali izdalo je 2014. godine Ministarstvo graditeljstva na čelu s Ankom Mrak Taritaš, tada članicom HNS-a. Sljedeće je godine ista ta Vlada, ponovno protuzakonito, dodijelila koncesiju tvrtki Laguna trade.

Mi iz Srđ je Grad tada smo kumili i molili upravu Luke Dubrovnik da na vrijeme pokrene upravni spor protiv odluke Vlade. Uzalud.  Gdje je tada bio Mato Franković, u to vrijeme predsjednik Odbora “oporbenog” HDZ-a Grada Dubrovnika? Nigdje. Iz mišje rupe, uhljebljen u ACI marini, nije progovarao.  

2. Odluku o dodjeli koncesije za posebnu upotrebu pomorskog dobra za izgradnju budućeg rugla u Gruškom zaljevu izdalo je 2015. godine Gradsko vijeće Grada Dubrovnika.

Mi iz Srđ je Grad znamo da smo glasali protiv. Sjeća li se Mato Franković, tadašnji direktor ACI marine u Komolcu, predsjednik gradskog Odbora HDZ-a i “oporbeni” predsjednik Gradskog vijeća kako je on glasao?

3. 2016. godine, na Lapadskoj obali, pred ulazom u buduće ruglo, održan je prosvjed građana.

Mi, srđevci, bili smo na prosvjedu. Od “oporbenog”Mata, predsjednika Gradskog vijeća, predsjednika gradskog Odbora HDZ-a i direktora ACI marine u Komolcu na prosvjedu ni traga ni glasa.

Što se istog štapa tiče, rado ćemo se uhvatiti za isti štap s Gradonačelnikom onda kada povede rat protiv Pašalića iz vlastitih redova. Prije toga, uhvatiti se za isti štap značilo bi da favoriziramo Njavre.  

Za one koje zanima više o temi – Marina Frapa

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.