Srđ je Grad

JAVNO VIJEĆNIČKO PITANJE ŽUPANU

Poštovani g. Dobroslavić,

kako u skladu s praksom održavanja točke Vijećnička pitanja na 16. sjednici Županijske skupštine Dubrovačko – neretvanske županije vrlo izvjesno neću doći na red da Vam postavim vijećničko pitanje, koristim priliku poslati Vam ga javno putem medija, za koje se nadam da će ga prenijeti, jer u aktualnoj situaciji građani Dubrovnika, ali i cijele Županije očekuju Vaš odgovor.

PITANJE:

Gospodine župane, jesu li se stekli uvjeti za pokretanje procedure Ciljanih izmjena Prostornog plana Dubrovačko – neretvanske županije s ciljem smanjenja obuhvata Sportsko – rekreacijske zone na Srđu sa 300 na 110 hektara, kako je bilo i prvobitno planirano?

OBRAZLOŽENJE:

Vjerujem da ste svjesni značaja prošlotjedne odluke Gradskog vijeća Grada Dubrovnika kojom je tvrđava Imperijal na Srđu vraćena građanima i pokrenuta procedura utvrđenja raskida koncesijskog ugovora s tvrtkom Razvoj Golf. Posebno ističem činjenicu da je odluka donesena jednoglasno, čime je jasno poslana poruka o jedinstvu svih predstavnika građana u namjeri da tvrđava Imperijal opet pripadne Gradu Dubrovniku i dobije svima najprihvatljiviju namjenu – Muzeja Domovinskog rata.

Je li ta snažna poruka dubrovačkih gradskih vijećnika i jasna želja građana Dubrovnika, koji su i na referendumu sa 10.051 glasom jasno rekli NE nekretninskom projektu pod krinkom golfa na Srđu, dovoljan motiv da i ova županijska uprava postupi odgovorno i hrabro i vrati obuhvat na prvobitno planiranih i prihvatljivih 110 hektara za sportsko – rekreacijsku zonu, koja bi trebala imati javnu namjenu i većinu sadržaja planirati za potrebe građana i posjetitelja Dubrovnika.

U trenutku kada developeri iz Razvoj Goilfa našu Hrvatsku tuže i potražuju 500 milijuna eura i pokazuju pravo lice, i kada je završen postupak iznošenja dokaza pred Arbitražnim sudom u Washingtonu, je li konačno sazrelo vrijeme da i Županija pokaže jedinstvo i hrabrost i svede planirani projekt u prihvatljive okvire sa željenom javnom namjenom. Jeste li spremni odvažno i odgovorno pokrenuti proceduru Ciljanih izmjena Prostornog plana DNŽ?

Pozivamo Vas da postupite odgovorno i u skladu sa zakonskim ovlastima predložite Županijskoj skupštini pokretanje procedure kojom ćemo ovu petnaestogodišnju sagu razdora usmjeriti prema zajedničkom uspjehu na zadovoljstvo svih građana Dubrovnika i Županije. 

To možemo samo zajedničkom odlukom u cilju čistih računa na Srđu.

Marko Giljača, vijećnik u Županijskoj skupštini DNŽ

Srđ je Grad

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.