Srđ je Grad

Uredite ulicu don Frana Bulića za sigurnost pješaka

Vezano uz nastavak uređenja platoa Gradca s predviđenim uređenjem Ulice don Frana Bulića na kojem se predviđa postavljanje površinskog sloja asfalta, želimo upoznati trenutnog gradonačelnika i pročelnika nadležnog odjela te širu javnost o realnim problemima ove dionice puta o kojoj smo razgovarali s građanima koji žive u neposrednoj okolici i koji redovito idu na Gradac, odnosno, ljeti na kupanje na Danče.

NEDOSTATAK NOGOSTUPA I ADEKVATNIH PROMETNIH ZNAKOVA

Premda se radi o potezu na kojem jednako prolaze i vozila i pješaci (starije osobe, djeca i studenti koji izlaze neposredno na samu cestu), u Ulici don Frana Bulića ne postoji nikakav uređen nogostup. Time je značajno ugrožena sigurnost pješaka, naročito u slučajevima kad se vozila spuštaju s Gradca i kad zbog zavoja kod ulaza na fakultet nemaju dobar pregled prometne situacije. Jednako tako ne postoje adekvatni prometni znakovi npr. „Oprez – pješaci“ koji bi povećali sigurnost pješaka. Situacija je najopasnija u noćnim satima kad je najveća učestalost neprimjerene brzine vožnje.

NEDOSTATAK USPORNIKA PROMETA

Srđ je Grad smatra da je upravo sada prilika da se konačno postave uspornici prometa na ovom potezu. Premda nam je jasno da postoji problem slobodnog požarnog puta, apeliramo da se solucija traži u onim modelima uspornika koji mogu propustiti vatrogasna vozila, a ujedno i usporiti promet privatnim vozilima. Uspornike treba postaviti na nekoliko najopasnijih mjesta.

NEDOSTATAK REŠETKI NA KUNETAMA

Kao jednu od mjera povećanja sigurnosti pješaka predlažemo postavljanje željeznih rešetki iznad kuneta. Na taj bi se način pješaci mogli barem skloniti sa strane dok prolaze vozila.

Nakon što je na apele građana u razgovoru s našim predstavnicima maknuta rampa ispred Hotela Imperial koja je sprječavala kolni pristup stanovnika Pila, i ovom prilikom nastavljamo s našim apelima i akcijama da kotar Pile dobije kvalitetu kakvu zaslužuje

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.