Srđ je Grad

U manjku moralne odgovornosti političara kojima je dokazana krivnja, sva su legalna sredstva istovremeno i legitimna u njihovom uklanjanju iz javnog života.


Ministru Barišiću je dokazano plagiranje – o tome se nedvojbeno očitovao saborski Odbor za etiku u znanosti i visokom obrazovanju, hijerarhijski najviše tijelo meritorno donositi takva mišljenja. Slijedom toga, moralna je obveza ministra Barišića bila podnijeti ostavku premijeru Plenkoviću. Kako Ministru to očito nije na kraj pameti, na Premijeru leži politička odgovornost da s javne funkcije ukloni osobu koja predstavlja uteg Vladi i dovodi u pitanje njen legitimitet. Činjenica da Premijer to do sada nije napravio, a kako stvari stoje bez značajnijeg pritiska niti neće, vjerodostojno je reputaciji stranke čiji je istovremeno predsjednik.

Istovremeno, a to nam je sudbina proteklih 25 godina, i tzv. lijeva oporba uspjela je podići ljestvicu političkog licemjerja na novu razinu. Dok Ustavnom sudu šalje 25 stranica materijala ne bi li srušila zakon kojemu je cilj spriječiti pravomoćno osuđene osobe u obnašanju političkih dužnost, zgraža se nad HDZ-ovim aferama i traži ostavku političkog dužnosnika kojemu je dokazan krimen plagiranja. Valja im Vlahušić, a ne valja Barišić.

Ukratko, KLGB Srđ je Grad smatra da niti Barišiću, niti Vlahušiću, niti Vićanu nema mjesta u politici. U manjku moralne odgovornosti političara kojima je dokazana krivnja, sva su legalna sredstva istovremeno i legitimna u njihovom uklanjanju iz javnog života.

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.