Srđ je Grad

ŠTO SMO POSTIGLI NA SJEDNICI GRADSKOG VIJEĆA 26.8.2015

Temeljem našeg amandmana na proračun za 2015. Grad Dubrovnik će od 1. rujna 2015. dodatnim financiranjem troškova Dječjih vrtića Dubrovnik omogućiti smanjenje cijene koju plaćaju roditelji u iznosu od 100 do 300 kn po djetetu. Popravljena je Odluka o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku pa će od 1. rujna građanima Dubrovnika biti dostupna sva ulična i izvanulična parkirališta u kontaktnoj zoni, a pritisak na parkirališna mjesta u ljetnim mjesecima smanjit će se većom cijenom satnih karata.

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika održanoj 26. kolovoza 2015. donesene su dvije konkretne odluke prethodno inicirane od strane građana.

Cijene vrtića koje plaćaju roditelji smanjene su u iznosu od 100 do 300kn po djetetu, ovisno o imovinskom cenzusu. Ovo je jedna od mjera koje smo predstavili u našem programu „Plan za Grad“.

Temeljem našeg amandmana osigurana su sredstava u proračunu za 2015. godinu, a nakon usvajanja proračuna uslijedilo je nekoliko sastanaka sa stručnim tijelima i svim klubovima vijećnika te s Upravnim vijećem vrtića na temu načina provedbe ove mjere kroz novi pravilnik o načinu sudjelovanja roditelja u cijeni vrtića. Zadnjim izmjenama pravilnika obiteljima s manjim primanjima cijena vrtića smanjuje se za 300 kn po djetetu.

Ovisno o prihodima kućanstva nova cijena koju plaćaju roditelji definirana je sljedećim pravilom: 

SNAG_Program-0066
Novina je i da su izjednačeni uvjeti za djecu svih roditelja invalida, pa su sada plaćanja vrtića oslobođena djeca svih invalidnih osoba, a ne samo djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida, što je u skladu s predizborno potpisanom Deklaracijom o provedbi zahtjeva osoba s invaliditetom. Izjednačene su i cijene petosatnog vrtićkog programa za vrtiće na otocima.

Drugi važan zaključak donesen na jučerašnjoj sjednici odnosi se na ispravljanje dijela Odluke o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku
Izmjenama koje su donesene na jučerašnjoj sjednici, a koje stupaju na snagu 1 rujna ove godine, korisnici povlaštenih pretplatnih karata ponovo će moći parkirati na parkiralištima Tenis i Tabor, a parking za stanovnike GK Grad moći će koristiti svi korisnici pretplatnih karata. Cijena sata parkiranja na ovim parkiralištima za korisnike bez povlaštene karte u ljetnim mjesecima iznosi 40kn, a u zimskim 10kn po satu.

Obje odluke smatramo važnima jer smo njima u konkretne mjere uspjeli pretočiti prijedloge inicirane od strane građana, što je u skladu s našim viđenjem uloge predstavnika građana u Gradskom vijeću. Zahvaljujemo građanima na konkretnim prijedlozima u definiranju ovih mjera, stručnim službama Grada Dubrovnika na pomoći u formiranju zaključaka i klubovima vijećnika koji su ove mjere podržali.

KLGB Srđ je Grad

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.