Srđ je Grad

Inicijativa Ne damo naše ceste!

Počinje u subotu 11. listopada 2014. prikupljati potpise za raspisivanje referenduma cilj kojega je spriječiti ovu i sve buduće Vlade u namjeri da javna dobra koja pripadaju građanima Hrvatske da u koncesiju privatnom koncesionaru.

Kada su u pitanju hrvatske autoceste, posebno nam je neprihvatljiv model javno-privatnog „partnerstva“ u kojem je, kao kod notorne garaže na Ilijinoj glavici, profit privatan, a dug javan. Naime, kao što je to svojevremeno napravio lokalni HDZ u slučaju „Garaža“ , SDP-ova vlada namjerava potpisati takav ugovor s koncesionarom koji mu jamči zaradu našim novcem – ukoliko koncesionar ne bude ostvarivao zaradu na autocestama tijekom trajanja koncesije, država će mu plaćati penale, tj. osiguravat će mu zaradu iz državnog proračuna.

KLGB Srđ je Grad pridružuje se Inicijativi Ne damo naše ceste! u prikupljanju potpisa. U sljedećih 15 dana moći ćete nas naći na Pilama ili na Sponzi, a svoj potpis možete dati i na drugim štandovima u gradskim četvrtima, koje će na frekventnim mjestima držati ostali članovi Inicijative.

Ceste su javna dobra. Pozivamo vas da svojim potpisom podržite raspisivanje referenduma i spriječite rasprodaju javnih dobara.

Add comment

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.