Srđ je Grad

RAZDVAJANJE SMEĆA OD OTPADA

Priopćenje kojim je Grad Dubrovnik nastojao zaštiti HDZ-ova koalicijskog partnera Željka Raguža pravi je primjer smišljene manipulacije podacima i na toj manipulaciji izrađenim zaključcima. Mi iz Srđ je Grad još uvijek čekamo podatke o tome koliko je ukupno smeća Luka Dubrovnik deponirala na Grabovicu i tražimo da ih Grad Dubrovnik konačno iznese.

Koliko prozirno Grad Dubrovnik štiti Raguža definitivnog kralja dubrovačkog otpada, doista je nevjerojatno.

U svom priopćenju na priloženoj nam tablici dostavljaju podatke Luke Dubrovnik vezano samo uz otpad kojeg su predali kruzeri, no, namjerno prešućuju ukupnu količinu predanog otpada Luke Dubrovnik. Da manipulacija bude veća, taj parcijalan podatak uspoređuju s ukupnim podacima Zračne luke Dubrovnik, Valamar Rivijere i Jadranskih luksuznih hotela.

Ovaj primjer javne manipulacije sasvim sigurno ukazuje da se nešto dublje tu krije i da se negdje u gomilama smeća skriva i kralj dubrovačkog smeća -– Željko Raguž, te kako je HDZu čuvanje koalicijskih interesa važnije od iskrenog odnosa prema građanima.

Stoga od Grada Dubrovnika još jednom tražimo ukupne podatke o smeću koje je predala Luka Dubrovnik kako bi javnost imala uvid u punu istinu.

Do tada, Srđ je Grad će nastaviti razdvajati smeće od otpada.

Srđ je Grad – Ekologija

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.