Srđ je Grad

PORUKA IZ MALOG STONA: Lučino razdolje je ekološka bomba, proklinjat će vas potomci ako ne pružite otpor. Koga se bojite?

“Nije kasno, iako to svi tako govore. Ako se ljudi slože, može se zaustaviti i ovaj projekt, vidjeli smo to na primjerima Srđa i HE Ombla”, kazao je županijski vijećnik Marko Giljača (SJG).

U Malome Stonu, točnije u Vili Koruni održana je javna tribina pod nazivom “Lučino razdolje – održivo rješenje ili kraj Malostonskog zaljeva?” u organizaciji udruge Stonskih školjkara. Znanstvene činjenice o mogućim i vrlo izvjesnim posljedicama Centra za gospodarenje otpadom na ovoj lokaciji iznijeli su prof.dr.sc. Stanko Uršić, dr.sc. Slaven Dobrović, bivši ministar zaštite okoliša, dr. sc. Ivo Lučić i prof.dr. sc. Nenad Jasprica. Svi su se složili kako je riječ o nepotrebnom, preskupom i opasnom projektu, koji ima alternativu koja je barem pet puta jeftinija te sigurnija za okoliš i zdravlje. Na tribini se nisu pojavili načelnici općina i predstavnici vlasti, koji su bili pozvani.

Cijeli članak pročitajte na Dubrovniknetu.

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.