Srđ je Grad

Marko Giljača o uvredama Pera Vićana

Izvor: dubrovnikpress.hr

Ususret tematskoj sjednici Županijske skupštine na kojoj će se odlučivati o eventualnom novom trasiranju na lokalitetu Lučino razdolje, županijski vijećnik Srđ je Grad Marko Giljača u izjavi za portal Dubrovnikpress.hr postavio je pitanje je li Pero Vićan prodao Dubrovačko primorje za mjesto svoje kćeri u Nadzornom odboru Zračne luke Dubrovnik. Giljačino je za ovo pitanje uporište potražio u izjavama predsjednice Skupštine Terezine Orlić, koja je još kao DDS -ova kandidatkinja za županicu zagovarala novo trasiranje.

Vićan se na Giljačino pitanje toliko „upalio” da ga je vrijeđao putem jednog medija, poručio mu da ode u Afganistan ako želi braniti ljudska prava te kazao kako je krajnje nisko da bilo čije dijete (riječ je inače o zreloj ženi, a ne djetetu op.a.) pa čak i njegovo koristi za obračune.

Dan nakon što se Vićan „upalio” Giljača ističe kako Vićan nije čovjek koji drži do svoje riječi, ali i dodaje kako, kad je u pitanju Lučino razdolje, postoji nešto oko čega se slažu.

– Pero Vićan je sam uveo svoju kći u političku trgovinu tako što je s Matom Frankovićem dogovorio da je on imenuje u Nadzorni odbor Zračne luke Dubrovnik i na to su reagirali svi mediji prije mene. Ovaj njegov posljednji istup je samo pokušaj stvaranja dimne zavjese kako bi se skrenula pozornost s ključnog problem, a ključni problem je da Pero Vićan ne drži riječ. – rekao je Giljača, objasnivši zašto tako misli.

– Dosta ljudi smatra da je Pero Vićan čovjek koji drži do svoje riječi, kad on da riječ da je ta riječ svetinja. Njegova kandidatkinja za županicu Terezina Orlić je u kampanji dala riječ i zagovarala novo trasiranje kako bi se utvrdilo stvarno stanje na Lučinu razdolju i samim time je i on kao čelnik DDS -a, koji je podržavao tadašnju kandidatkinju Orlić, dao riječ građanima da će biti za novo trasiranje, no, očito mu je puno važnija riječ koju je dao Nikoli Dobroslaviću da će mu držati većinu i sva politička trgovina koja se tu događa važnija je od riječi koju je Vićan dao građanima. Dakle njegova reakcija na moje pitanje ne treba čuditi jer istina boli. Stanovnici Dubrovačkog primorja i Dubrovnika konačno su mogli vidjeti da Pero Vićan ne drži do riječi. – rekao je Giljača.

Osvrnuo se i na Vićanovu izjavu kako je krajnje nisko da u obračunima s neistomišljenicima koristi bilo čije dijete.

– Rekao sam da ćemo saznati na tematskoj sjednici Skupštine je li Peru Vićanu važnije Dubrovačko primorje i je li ga prodao za mjesto u Nadzornom odboru dubrovačke Zračne luke. Pri tome je to mjesto u Nadzornom odboru čista parabola koja pokazuje i kontrolu nad Libertasom, kontrolu nad Sanitatom, Lokrumom, Vodovodom, javnim kulturnim institucijama koje voli imati. Sam gradonačelnik je izjavio kako mjesto u tom Nadzornom odboru pripada DDS -u, a dosad je na tom mjestu bila Vilma Kosović i u duhu suradnje s DDS -om, ako dobro citiram gradonačelnika, to mjesto „pripada” DDS -u i kad je Vićan predložio koga je predložio, Franković je tu osobu imenovao, a Skupština ju je prihvatila. Nema tu nikakve procedure već se radi o čistoj političkoj trgovini koja u konačnici razotkriva i Mata Frankovića, odnosno razotkriva kako je njegova parola „vlast je čast” bila šuplja priča. – rekao je Giljača.

Izjava Mata Frankovića u kojoj priznaje da mije postojala nikakava procedura prilikom imenovanja.

Ipak, istaknuo je kako ima jedna stvar u kojoj se on i Pero Vićan slažu.

– Slažemo se oko novih tehnologija koje moraju biti primjenjive u Centru za gospodarenje otpadom. Srđevci na tome cijelo vrijeme insistiraju i ako Pero Vićanu neke stvari oko novih tehnologija gradnje Centra, prikupljanja i obrade otpada nisu jasne, mi ćemo mu ih vrlo rado objasniti, upoznati ga sa svim tim novim metodama koje brojne zemlje poput Kanade, Japana, SAD -a pa i Turske koja gradi najsuvremeniji centar, već primjenjuju.

Županija koja svoj centar nije niti izgradila, dakle počinjemo od nule, mora zbog svojih prirodnih i geografskih specifičnosti, izabrati najbolju metodu, a ne da nam se guraju zastarjele tehnologije. – rekao je vijećnik Srđ je Grad u Županijskoj skupštini Marko Giljača.

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.