Srđ je Grad

Mali političari za velika prepisivanja

 

Žalosna je činjenica da „velike„ stranke, sa stranačkom mašinerijom iza sebe, nisu u stanju osmisliti pet potpuno novih projekata za svaki sljedeći ciklus lokalnih izbora, nego posežu za idejama i projektima drugih, „manjih“ od sebe.

U studenom je 2015. godine KLGB Srđ je Grad uručila klubovima vijećnika prošlog saziva gradskog vijeća projekt koji glasi CENTAR ZA UPRAVLJANJE POSJETITELJIMA I ORGANIZACIJOM PROMETA NA PLATOU PILE ( dispečerska služba ). Paralelno s tim činom, dokument je objavljen na našoj web stranici, čime je projekt postao javnim dokumentom.

Linkovi:
www.srdjegrad.hrnasi-prijedlozi-vezano-uz-regulaciju-zaustavljanja-autobusa-na-platou-pila   16.11.2015.

Projekt – Centar za upravljanje posjetiteljima i organizacijom prometa na platou Pile – 12.11.2015

PROBLEMATIKA ZAUSTAVLJANJA AUTOBUSA NA PILAMA SMJERNICE ZA RJEŠAVANJE   12.11.2015.

Taj materijal, kasnije pretočen u amandman na proračun, detaljno pojašnjava naša rješenja problema zaustavljanja na Pilama, od nužne organizacije Centra za upravljanje posjetiteljima – dispečerske službe, kalkulacije i simulacije dolazaka gostiju sa kruzera, dnevnih i stacionarnih gostiju na Pile, pa do predlaganja SLOTOVA kao mogućeg rješenja ljetnih gužvi.

Budući da je to bila ideja srđevaca, nitko je, naravno, tada nije uzeo u obzir niti u razmatranje. Jer, trebalo je vlastiti nedostatak ideja i rješenja nastaviti pokrivati floskulama o destruktivnosti srđevaca?

Međutim, godinu i pol kasnije, u predizbornom razgovoru za Dubrovački vjesnik, gradonačelnički kandidat HDZ-a Mato Franković na pitanje novinara vezano uz organizaciju prometa izgovara slijedeće :

„ Drugi segment je drukčije upravljanje. Želimo URED koji bi upravljao destinacijom. To se najprije odnosi na promet kruzera, čiji putnici stvaraju najveće gužve u Gradu ali onda i na sve ostale posjetitelje, počevši od dnevnih posjetitelja, do gostiju u našim hotelima i privatnom smještaju. Odredili bi SLOTOVE za dolazak na Pile tako da se zadovolje svi oni koji imaju želju posjetiti naš Grad „

U nedostatku predizbornih ideja i projekata, Mato Franković otkriva toplu vodu – iznosi „revolucionarnu“ ideju o UREDU (čitaj Centru za upravljanje posjetiteljima – dispečerskoj službi) i SLOTOVIMA kao najboljem rješenju problema zaustavljanja na Pilama. U stranci malih ljudi za velika prepisivanja sigurno su ponosni svojim gradonačelničkim kandidatom. Ovime je, za razliku od svojih potencijalnih zamjenica koje su još na čekanju, prošao stranačku provjeru. Ocjenom odličan. Sjedi Mato, pet.

Žalosna je činjenica da „velike„ stranke, sa stranačkom mašinerijom iza sebe, ne mogu dobaciti dalje od pipun partija, torta partija, feste od kamenica, mikro asfalta…, da nisu u stanju osmisliti pet potpuno novih projekata za svaki sljedeći ciklus lokalnih izbora, nego posežu za idejama i projektima drugih, „manjih“ od sebe.

Iako mu to zasigurno nije bila namjera i spreman je kunuti se u suprotno, ovim činom Mato Franković je dokazao da srđevci veoma dobro znaju ZA što jesu.
Pitanje je samo bi li naše projekte, koji su provedivi, upotrebljivi i služe na korist cijeloj lokalnoj zajednici, Mato Franković znao provesti onako uspješno kao što ih umije ukrasti.

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.