Srđ je Grad

JE LI MATO FRANKOVIĆ UZ GRADONAČELNIKA VLAHUŠIĆA JOŠ JEDAN GLASNOGOVORNIK GOLFERA!?

Dubrovačkom dogovoru očigledno niti vrijeme predizbornih kampanja ne predstavlja ništa ukoliko su viši interesi u pitanju. Tako se čini da predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković sve više počinje sličiti gradonačelniku Andru Vlahušiću. Hoće li, pak, ta metamorfoza doseći granicu da ih više nećemo moći raspoznati – vidjet ćemo.

U međuvremenu, ono što je postalo posve jasno na još jednom sastanku koji je jučer bio upriličen u Gradu Dubrovniku vezano uz sudbinu Muzeja domovinskog rata na tvrđavi Imperijal jest da predsjednik Gradskog vijeća nastoji zaobići Zaključke koje je Gradsko vijeće donijelo na sjednici od 25. i 27. srpnja 2015. Pošto se stvar već pretvara u teatar lošeg ukusa još jednom moramo upoznati predsjednika Gradskog vijeća sa njegovom osnovnom zadaćom, a to je štititi i provoditi odluke Gradskog vijeća.

Iznesimo još jednom taj Zaključak koji nedvosmisleno kazuju da  je odluka Gradskog vijeća da se MUZEJ DOMOVINSKOG RATA OSNIVA I SMJEŠTA U SREDIŠNJI DIO TVRĐAVE IMPERIJAL:

Na temelju članka 32. Statuta Grada Dubrovnika („Službeni glasnik Grada Dubrovnika“, broj 4/09., 6/10., 3/11., 14/12., 5/13., 6/13. – pročišćeni tekst i 9/15.), Gradsko vijeće Grada Dubrovnika, na 6. sjednici, održanoj 25. i 27. srpnja 2015., donijelo je

 

Z A K L J U Č A K 

  1. Pokreće se postupak za osnivanje muzeja Domovinskog rata koji će biti smješten u središnjem dijelu tvrđave Imperial na Srđu.
  2. Osniva se Povjerenstvo Gradskog vijeća Grada Dubrovnika u sastavu:
  • Predsjednik Gradskog vijeća,
  • Predstavnici klubova vijećnika,
  • Gradonačelnik Grada Dubrovnika,
  • Pročelnik nadležnog upravnog odjela,
  • Ravnateljica Dubrovačkih muzeja Dubrovnik,
  • Predstavnik branitelja.
  1. Zadužuje se nadležni upravni odjel za pripremu svih potrebnih akata za osnivanje muzeja Domovinskog rata
  2. Ovaj zaključak stupa na snagu osmog dana od dana objave u „Službenom glasniku Grada Dubrovnika“.

KLASA: 564-01/15-01/02

URBROJ: 2117/01-09-15-2 Dubrovnik, 25. i 27. srpnja 2015.

Predsjednik Gradskoga vijeća: Mato Franković, v. r.

Iako predstavnici Razvoj Golfa ali i predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković (čitaj Andro Vlahušić) sav ovaj teatar rade kako bi braniteljima prodali snove o  1200m2 za Muzej u zapadnom bastionu, zaboravljaju da tvrđava nije simbol obrane i ponosa samo braniteljske populacije nego svih građana Grada Dubrovnika.

Ukoliko je Ugovor o koncesiji bio potpisan u svrhu obrane digniteta Domovinskog rata u Dubrovniku u kome je Muzej trebao zauzeti svečano središnje mjesto, podlo guranje Muzeja u prostor zapadnog bastiona, kako Muzej ne bi smetao planovima investitora da središnji dio i istočni bastion pretvore u tvornicu novca, potez je koji vrijeđa i omalovažava sve čestite građane Dubrovnika.

I tome treba jednom reći – „DOSTA!“

Postojeće Gradsko vijeće svojim je zaključcima doista i poručilo „DOSTA(!)“, ali Dubrovački dogovor ne miruje i baca sjeme pomutnje tamo gdje je SLOGA nekoć bila najpotrebnija.

Ništa njima nije sveto!

Vjerujući da će se u konačnici sve dobro završiti po pitanju zaštite digniteta Domovinskog rata želimo poručiti glavnim akterima ove predstave da ako nam je gradonačelnik uvelike prihvatio ulogu slavnog baruna Minhauzena, nadamo se da se Mato Franković, poput glavnog lika Kafkinog „Preobražaja“, ipak neće jednog jutra probuditi kao veliki – kukac.

KLGB Srđ je Grad

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.