Srđ je Grad

Vlahušić ‘ispalio’ na novinara: Ne zanima me vaše mišljenje, tko ste vi, tko ste vi!?

Dokumentarac Anthonya Baxtera “Dangerous game”, koji među ostalim razotkriva i pozadinu golf resorta na Srđu dobio je svoj najavni trailer. U njemu među ostalim “nastupa” i naš gradonačelnik koji je napustio intervju s Baxterom, iznerviran njegovim pitanjima. Film je premijerno  1. svibnja prikazan u Torontu na festivalu Bloor Hot Docs Cinema u prepunoj kino dvorani pred 700 ljudi, a slijedi prikazivanje po gotovo svim svjetskim festivalima dokumentarnog filma.

Kako se naš gradonačelnik iznervirao pitanjima autora filma te ga ostavio samoga u njegovom uredu nakon što mu je rekao da ga ne interesira njegovo mišljenje i upitao “tko ste vi” – pogledajte u najavi dokumentarca.

http://www.youtube.com/watch?v=o_ctHQn4Hyg

Film je sniman u Škotskoj,  SAD-u i Hrvatskoj, odnosno u Dubrovniku. Anthony Baxter za potrebe snimanja ovog dokumentarca u više je navrata boravio u Dubrovniku, pratio rad građanske inicijative “Srđ je naš”, razgovarao s građanima Dubrovnika, stanovnicima Bosanke, volonterima, novinarima i gradonačelnikom. Dubrovačka priča o projektu golf resorta na Srđu obići će cijeli svijet.

Anthony je inače dugo godina radio kao novinar BBC-a, rođen je i uglavnom živi u Škotskoj, gdje je snimio svoj prvi dokumentarac na temu uništavanja zaštićenog krajolika za izgradnju golf resorta pod palicom miljunaša Donalda Trumpa.

Njegov film “You ‘ve Been Trumped” osvojio je desetak vrijednih nagrada i projiciran je na festivalima dokumentaraca po cijelome svijetu. “Opasna igra” svoevrsni je nastavak ove priče.

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.