Srđ je Grad

Usko zemljište za uske interese

 

Pogodovanje – ne zvuči li vam to poznato? Razmahala se i zaigrala mlada HDZ-ova ekipa očigledno smatrajuć da su tijekom ove dvije godine „posložili“ stvari i postali „nedodirljivi“. Bilo je potrebno pronaći zvučno ime kao npr. Respect the City, zatim uložiti u PR kampanju i time nam zamazati oči, da nam se učini kako je sve novo i bolje. No, kao što već godinama tvrdimo – HDZ nema niti intelektualne niti stručne kapacitete za išta ozbiljnije napraviti i zato se mogu jedino vratiti starom oprobanom receptu – pogodovanju. 

Afera “okrajak”

U intervjuu u kojem je sudjelovao predsjednik GV Marko Potrebica odmah nakon posljednje sjednice GV-a, nije se moglo preskočiti pitanje o pogodovanju vezano uz slučaj prodaje dijela čest. zem. u neposrednoj blizini groblja na Mihajlu. Predsjednik GV-a u svom je pokušaju damage controla rekao kako je gradonačelnik Franković povukao odluku o raspisivanju javnog natječaja za prodaju dijela nekretnine zemljišnoknjižne oznake čest. zem. 1275/5 k. o. Gruž površine 723 m², jer iako su: “imali ruke koalicijskih partnera” i mogli to izglasat, to nisu napravili jer: “ne žele vodit grad a da se ostavi bilo kakav crv sumnje”. No taj “crv sumnje” itekako postoji, jer ako HDZ odustaje od “posla” u kojem Grad Dubrovnik za nekakav nebitni “okrajak” gubi zaradu od 5.5 milijuna kuna, samo zato jer je oporba ukazala na pogodovanje, onda to znači nešto mnogo više. Jednostavno, takav je mentalni sklop HDZ-a i lako ga se pročita. Narodskim rječnikom rečeno – “netko” iz viših struktura HDZ-a očigledno je duboko “umočen” u neki građevinski posao o kojem, očigledno, gradonačelnik Franković ne zna mnogo. Gradonačelniku je možda bila iznesena teza o 5.5 milijuna kuna potrebnih za kupovinu zemlje na Pobrežju – ali ništa više od toga.

Gradonačelniče, imate problem

Očigledno je da je pomno planiran scenarij trebao proći ispod radara. Stoga kako bismo vam pomogli predlažemo vam gradonačelniče Frankoviću da interno provjerite tko je radio idejno projektno rješenje za tvrtku Primorje gradnja d.o.o. i kome je zapravo odgovaralo da se projekt realizira nakon što Grad proda svoje zemljište. Koliko se daleko dospjelo u ovom mutnom poslu ovisit će naravno o tome hoće li se javno oglasiti oni koji su već sklopili neke ugovore i uplatili novac za stan ili ga eventualno rezervirali i to upravo prema spomenutom Idejnom rješenju. Dakle, unaprijed, bez dijela zemljišta koji se tek trebao otkupiti i bez građevinske dozvole! Sigurni smo da će ove informacije vrlo brzo ugledati svjetlo dana, stoga predlažemo da budete – brzi!

Respect the DORH

Sudeći prema intervjuu predsjednika GV-a, pravovremenom je reakcijom ova točka, stavljena ad acta i spašen je “okrajak” za kojeg su stanovnici tog predijela zainteresirani, najviše zbog kroničnog nedostatka parkinga. Pošto još uvijek nismo Norveška u kojoj bi zbog ovakvih afera njeni akteri smjesta ponudili ostavke, a gradonačelnik se javno ispričao građanima, ostaje jedino (pre)poruka HDZ-u: Keep calm and respect the DORH, kad već uporno generirate materijale za isti. 

Srđ je Grad

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.