Srđ je Grad

Ciljanim izmjenama do ciljanog pogodovanja

Upozoravali smo da su Ciljane izmjene prostornih planova za područje Remize naciljano pogodovanje PEMU.

Ministarstvo kulture je prethodno odradilo svoj dio pogodovanja, omogućivši nezakonitu vikend akciju rušenja Remize. Sada je jasno, treba PEMU pogodovat još jednom na sjednici Gradskog vijeća 9.5.

Za one koje zanima više što smo na ovu temu govorili:

25.10.2021.

Radi kojeg kuma nam je gradonačelnik lagao?
Postalo je jasno da se radi o točkastoj promjeni kojom bi se tvrtki PEMO omogućio direktan ulaz s Vukovarske u podzemne garaže budućeg trgovačkog centra, što predstavlja čin pogodovanja jednoj tvrtki na uštrb javnog interesa, kao što smo na sjednici od 30. kolovoza i javno izrekli.

28.08.2021.

Ciljanim izmjenama prostornih planova Franković i partneri pogoduju Valamaru i Pemu
“Zašto se pored redovite procedure izrade novog GUP-a, otpočete početkom godine, rade paralelno ciljane izmjene GUP-a kojima se za izabrane investitore stvaraju prečice u sustavu? Mato Franković očito je odlučio nastaviti s trošenjem prostora po dosadašnjem modelu investitorskog urbanizma.”

14.06.2019.
GUP – Guplji
U šest mjeseci od DOSTA JE BILO, umjesto da po hitnom postupku počne pripremati izmjene GUP-a “kako bi ograničili ono što su posljednje izmjene i dopune GUP-a Grada Dubrovnika dozvolile” gradonačelnik Franković svoje historijsko NE građevinskom lobiju izrekao je novim točkastim izmjenama kojima se otvaraju nova gradilišta.

Vrijeme prolazi, dozvole se izdavaju, beton ždere prostor, mafija zarađuje, a Gradonačelnik “oštri noževe i priča gluposti”

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.