Srđ je Grad

Tko je manipulirao i dobro napunio špage?

Izvor: dubrovnik.net

Predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb je članovima dubrovačkog Povjerenstva za garažu, na sastanku u Zagrebu rekao kako je kredit Midia grupi odobren iz trećeg pokušaja i to na izuzetno zajedničko lobiranje bivše gradonačelnice Dubravke Šuice i Andra Vlahušića.
Kad se počnu rasplitati dosad skrivani odnosi oko javne garaže koja je stavila omču oko vrata Gradu Dubrovniku u milijunskim iznosima, počet će se lakše pratiti i savezništvo dvoje dubrovačkih političara koji su svojedobno glumili i u predstavi suprotstavljenih političkih opcija pred dubrovačkom biračkom publikom. Bit će lakše pratiti i podršku za Dubrovački dogovor i tko zna za što sve još ne…

Član Povjerenstva koji je sudjelovao na sastanku u Zagrebu bio je i vijećnik s Liste “Zajedno za Grad”, Maro Kristić:

– Na sastanku smo bili jako skoncentrirani na sve ono što su nam govorili gospodin Prka i njegovi suradnici iz Uprave PBZ-a. Da, rekao je da je kreditni aranžman za Midia grupu dva puta odbijen, te kako je prošao tek treći put i to nakon što je izvršen “pritisak” od Šuice i Vlahušića, a na razgovoru koji su vodili u King’s Risvard pub-u.

Ono što je mene još više začudilo tijekom tog razgovora, a i sam gospodin Prka je izrazio čuđenje, spominjući kako je u cijelu tu priču uključen privatni investitor. Bilo je za očekivati da će taj infrastrukturni objekt za svoje građane preuzeti i graditi Grad. Sporno je i zašto se tom istom investitoru koji je zavio Grad u crno, ide pogodovati da na garaži gradi trgovački centar. Pa postaje sve jasnije kako je privatni investitor uključen da bi manipulirao i dobro napunio džepove – zaključio je Kristić.

 

Igor Miošić, vijećnik u bivšem sazivu Gradskog vijeća, s liste “Srđ je Grad” kaže da jesu iznenađeni, jer da nisu znali da je Vlahušić u tome od početka sudjelovao.

– Sad kada znamo, jasno nam je zašto s njegove strane nije bilo reakcije na događaje oko garaže kada je preuzeo vođenje Grada, zašto nije plaćao anuitete koji su stizali na naplatu i zašto se toliko inzistirao na tih 40 milijuna kuna.

 

Izvor. dubrovnik.net K.Fiorović/L.Crnčević

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.