Srđ je Grad

Strah HDZ-a i žetončića od istine o Lučinom razdolju.

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine odbijen je naš prijedlog uvrštavanja na dnevni red točke koja bi omogućila novo trasiranje ne području Lučina razdolja. Zapanjuje lakoća kojom su vijećnici novog „Županijskog dogovora” odbili prijedlog koji se tiče zdravlja svih građana i budućnosti Malostonskog zaljeva, iako je veliki dio njih u izbornoj kampanji govorio upravo suprotno.

Nažalost, i ovaj su put stranačka stega, mjesta u upravnim odborima i podjela plijena koalicijskih partnera važniji od zdravlja, ekonomije i budućnosti građana.

Mi Srđevci smatramo da je rasprava o gospodarenju otpadom i pogreškama projekta Lučino razdolje upravo jedna od ključnih tema na kojima bi se – pred građanima i za građane –  trebalo sučeliti argumentima, pokazati odgovornost i snagu ili slabost politika koje zastupaju svi koji su spremni preuzeti odgovornost za upravljanje i vođenje države, jedinica regionalne uprave i lokalne samouprave. Tako se vode stvarne političke borbe, na ozbiljnim i realnim temama. Međutim vladajuči se očito boji govoriti o temama koje uistinu utječu na ljudske živote i definiraju budućnost i kvalitetu života svih građana Dubrovačko – neretvanske županije.

Mi, naravno, nećemo odustati od novog trasiranja i dokazivanja onoga što je svima jasno  izgradnja megacentra za gospodarenje otpadom usred krškog terena jednostavno nije prihvatljiva.

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.