Srđ je Grad

„Slomio“ ga je

 

Jučerašnja neodržana sjednica Gradskoga vijeća s niz točaka važnih za funkcioniranje Grada pokazala je ono što smo znali, ali i neke nove momente.

Dakle što smo znali:

  • Dubrovačko Gradsko vijeće HDZSDPHNS doživljavaju kao nužan alat za legitimiranje unaprijed dogovorenih odluka preglasavanjem. Nažalost, rasprava argumentima nije model po kojem su spremni raditi na dobrobit šire zajednice. Njihovi vijećnici na sjednice dolaze s unaprijed definiranim stavovima u stranačkim središnjicama koji su često u funkciji nekih sitnih i vrlo prizemnih interesa. Dakle, javni interes nije razlog njihova djelovanja u Gradskome vijeću.
  • HDZSDPHNS su spremni promijeniti stranu i stav čim za to dođe nalog iz stranačke središnjice ili čim se ukaže prilika za plijenom kojega se može podijeliti/dodijeliti političkim putem. Angažman u vijećnici im je najčešće samo paravan za pogodovanja raznim sitnim interesima. Svi zaziremo od takvog „političkog“ angažmana.
  • HDZSDPHNS vijećnici se ponašaju nezrelo i nedoraslo odgovornosti koju su kao gradski vijećnici preuzeli. Njihov nedolazak na sjednicu ili napuštanje vijećnice nalikuje uvrijeđenoj djeci koja su izgubila na frnja.
  • Na tiskovnoj je konferenciji Gradonačelnik građanima poručio: „Nema problema. Ne brinite se, ja sam tu.“ Pa nas upravo to i brine.

Što je novo

  • Andro Vlahušić je ipak slomio Pera Vićana. Predugo izbivanje iz mjesta najbližeg kazanu i stalni miris vlasti slomio je dunda Pera. Popustio je na kraju i predao se moćima Sitha.

Ipak vjerujemo kako će jednoga dana, kad se ova ekipa probudi iz nirvane u kojoj se nalazi, shvatiti u koje su sve rizike gurnuli Grad i sve građane. Počet će dolaziti na sjednice, na istima sudjelovati u raspravama i umjesto u kafićima i hotelima savjesno donositi odluke kako to od njih građani očekuju.

KLGB Srđ je Grad

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.