Srđ je Grad

Svi građani zaslužuju legalan vez.

Odgovorna županijska uprava osigurala bi legalne vezove za sve građane.  Trebamo nove ideje i novi Pravilnik o vezovima, koji će legalizirati većinu postojećeg stanja, osigurati kvalitetna riješenja prema potrebama građana, uvažavajući i prostor u kojem se nalazimo i uvažavajući prednost koju moraju imati lokalni stanovnici. Sve je to moguće ostvariti i u Dubrovniku i diljem županije u partnerstvu s građanima.

Međutim, ukoliko želimo uređene i legalne vezove, trebamo novu županijsku vlast! Dosadašnja je pokazala da niti zna kako, niti želi uvesti red u ovo goruće pitanje svih stanovnika koji imaju barke i brodice – kazao je Marko Giljača, kandidat za župana liste Srđ je Grad / Možemo! / Nova ljevica / Zaokret.

Istaknuo je problem na Lapadskoj obali, gdje je ovih dana vlasnicima barki nalijepljena obavijest da uklone svoja plovila zbog skorog početka radova na uređenju puta. “Ne može se nalijepiti -maknite barke””, a pritom ne osigurati zamjenski vez građanima. Bez obzira je li riječ o legalnim ili ilegalnim vezovima.

Ljudi moraju naći načina da vežu barke, a Županija nije ispunila svoju obvezu i funkciju i to im osigurala. Stoga tražimo od nadležnih da, svim vlasnicima barki koje se moraju izmjestiti zbog radova na Lapadskoj obali, osiguraju zamjenski vez – poručio je Marko Giljača. Plan za uvođenje reda i prijedlog novog Pravilnika o vezovima, sastavni je dio našeg Županijskog programa, njegovog dijela koji smo pod naslovom “Plavi dogovor” predstavili na Lastovu prošlog vikenda.

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.