Srđ je Grad

KLGB Srđ je Grad u radnom posjetu Vrtlaru

Predstavnici KLGB Srđ je Grad sastali su se s direktoricom Vrtlara d.o.o. Anom Matušić i dogradonačelnikom Željkom Ragužem te su iznijeli svoje stavove i konkretne prijedloge kada je riječ o potraživanjima i financijskom minusu tvrtke, radionici vijenaca, komunikaciji s građanima i mogućnostima većeg angažmana tvrtke na projektima uređenja zelenih površina kojima je nositelj Grad Dubrovnik.

Sastanku koji je 31. srpnja održan u prostorijama Vrtlara, i koji je protekao u ugodnom i konstruktivnom ozračju, uime Kandidacijske liste grupe birača Srđ je Grad prisustvovali su Kiti Jurica Korda i gradski vijećnici Igor Miošić i Ivan Viđen. Predstavnike Srđ je Grad zanimalo je s kojim se konkretnim problemima Vrtlar susreće te koje novine u poslovanju direktorica Matušić namjerava uvesti kako bi iste učinkovito riješila.

Središnja tema razgovora bilo je smanjivanje financijskog minusa. Direktorica Matušić potvrdila je da će Vrtlar od Grada nastaviti potraživati 1.5 milijuna kn koje je temeljem ugovora platio tvrtkama L.T.M. d.o.o. Novaki Bistranski i Horting d.o.o. Dubrovnik za radove na skateparku na Montovjerni i u Parku Luja Šoletića u Gružu. Matušić je također navela kako Vrtlar namjerava prodati zemljište u Solitudu za koje je u tijeku izrada projektne dokumentacije. Predstavnici Srđ je Grad naglasili su da prodaju zemljišta u vlasništvu tvrtke smatraju jako lošim načinom poslovanja jer se takav način pokušaja pokrivanja dugovanja već više puta pokazao promašenim.

Matušić je naglasila kako će Vrtlar, uz redovno održavanje javnih zelenih površina, aktivno sudjelovati i u svim drugim poslovima i projektima od javnog interesa, a koji su u opsegu rada tvrtke. Predstavnike Srđ je Grad zanimalo je zašto Vrtlar raspisuje natječaje na koje se ne može prijaviti te je zbog toga prinuđen poslove prepuštati privatnim tvrtkama. Matušić je istaknula da to više neće biti slučaj te da će Vrtlar povećati potraživanja od Grada temeljem povećanih potreba za održavanjem zelenih površina. Predstavnici Srđ je Grad predložili su da se za projekte uređenja napravi godišnji plan s troškovnikom temeljem kojega bi se potraživao novac od Grada.

Posebnu pozornost privukla je tema radionice vijenaca. Dogradonačelnik Raguž, koji je prisustvovao samo prvom dijelu sastanka, ponovio je stav o nužnosti predaje radionice vijenaca pogrebnom poduzeću Boninovo jer ona, prema njegovim riječima, ne donosi nikakvu dobit. Predstavnici Srđ je Grad istaknuli su da predaju radionice smatraju iznimno nepovoljnom za Vrtlar, budući da ona za tvrtku predstavlja jedan od rijetkih izvora „živoga“ novca.
Matušić se složila s predstavnicima Srđ je Grad da komunikaciju s građanima treba unaprijediti, u cilju pružanja svih potrebnih informacija o djelatnostima i uslugama tvrtke. Suglasnost direktorice dobio je i prijedlog predstavnika Srđ je Grad o izradi katastra zelenila.

Zaključeno je da Vrtlar uređivanjem i održavanjem javnih zelenih površina, savjetovanjem oko uređenja vrtova i uklanjanja stabala, spašavanjem zelenila i sličnim djelatnostima može osjetno povećati poslovanje i time ujedno prvenstveno biti na usluzi i raspolaganju građanima.

KLGB Srđ je Grad

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.