Srđ je Grad

Imamo izbor – Građani, a ne stranke


Pod geslom – DAJMO RUKE na kotarskim izborima građani Dubrovnika imaju izbor – izabrati građane, a ne stranke. Građanske kandidacijske lista okupljene oko zajedničkih ideja i ciljeva predstavile su javnosti svoj program na tiskovnoj koferenciji održanoj ovog ponedjeljka pred Sponzom.

– Grad Dubrovnik zadnjih 8 godina nije imao kotarske izbore. Osam dugih godina. Posljedice su vidljive svuda oko vas, od onih najmanjih problema neodržavanih pločnika, zelenila, rasvjete do potpune urbanističke devastacije, devastacije društvene i komunalne infrastrukture područja gradskih kotara. Osnovna misao koju želimo danas istaknuti jest da su izbori za gradske kotare i mjesne odbore jedinstvena prilika da mi Građani odaberemo one koji će promicati naše interese na razini gradskih kotara i mjesnih odbora, ne bismo li popravili učinjeno, odnosno neučinjeno i krenuli prema nekom konstruktivnijem sutra – uvodno je kazala Petra Marčinko ispred pet kandidacijskih lista okupljenih oko zajedničke ideje.

U želji da vratimo važnost i vrijednost Gradskih kotara i mjesnih odbora, na Izborima 22. travnja, pojavit će se 5 kandidacijskih lista grupa birača (KLGB) koje su sastavljene upravo od Vas – Građana. Odlučili smo djelovati zajedno, a opet svatko pojedinačno na području svojeg kotara, pod zajedničkim geslom – DAJMO RUKE.

Predstavljeni su nositelji kandidacijskih lista koje će na izborima sudjelovati u kotarima Lapad, Montovjerna, Grad i Ploče – iza Grada.

GRADSKI KOTAR LAPAD

Kandidacijska lista grupe birača Gradskog kotara Lapad nositelja Dubravka Garbina

Predstavljanje je krenulo od lapadskih lavova. Ne onih lažnih, nametnutih, kičastih, već onih koji su hrabro odlučili predati svoje ime, trud i vrijeme svojoj zajednici. U Lapadu o temama sigurnosti prometnica, uređenju komunale infrastrukture na Lapadskoj obali, parkingu, uređenju okoliša i povećanju zelenih površina, razvrstavanju komunalnog otpada te povećanju broja komunalnih redara, govorio je nositelj lapadske kanidacijske liste Dubravko Garbin.

GRADSKI KOTAR MONTOVJERNA

Kandidacijska lista grupe birača Gradskog kotara Montovjerna nositelja Antuna Levanta

O položaju gradskog kotara Montovjerna, uređenju šetnica i zelenih površina, izmjena GUP-a, odlagalištima za optad, sportskim i dječjim igralištima te nogostupnim površinama, govorio je nositelj Antun Levanat i pozvao sve građane Montovjerne, ali i cijelog Grada da nam se pridruže

GRADSKI KOTAR GRAD

Kandidacijska lista grupe birača Gradskog kotara Grad nositelja Marina Krstulovića

O temama ponovnog vraćanja prostorija gradskog kotara Grad u sami Grad, o komunalnom redu i miru, servisnim službama koje treba vrtiti u Grad, parkingu, Peskariji, koncesijama, planu upravljana, vezovima u Portu, prisutnosti u Gradskom vijeću, obnovi Grada, mnoštvu problema, ali još više volje za radom, govorio je Marin Krstulović.

GRADSKI KOTAR PLOČE – IZA GRADA

Kandidacijska lista grupe birača Gradskog kotara Ploče – Iza Grada, nositelja Srđana Obada

O motivima koji su ih okupili, zajedničkoj temi povratka prostora gradskog kotara Ploče na Ploče, komunalnoj garaži, pravnom i komunalnom uređenju svih prilaza javnom pomorskom dobru, subvencioniranoj trgovini, uređenju okoliša, poticajnim mjerama za stanovnike govorio je Srđan Obad.

Iako su neke političke opcije sada već javno izjavile da su kotarski izbori gotovo pa nevažni, mi smatramo da su upravo oni najvažniji izbori i prvi korak prema pravoj participacijskoj demokraciji, demokraciji građana. Od ovih izbora i posljedično od ponovno uspostavljenih gradskih kotara i mjesnih odbora, očekujemo podizanje razine važnosti i prisutnosti gradskih kotara u Gradu Dubrovniku, podizanje razine aktivnosti njihovog djelovanja i učinka te očekujemo uspostavljanje transparentne komunikacije i rada. Demokracija je sloboda, ali sloboda na kojoj treba raditi i kojoj svaki građanin treba pridonijeti, ništa ne tražeći zauzvrat u smislu partikularnog interesa.

I upravo zato, da bi se vratila važnost i vrijednost Gradskih kotara i mjesnih odbora, na Izborima 22. travnja, pojavit će se 5 kandidacijskih lista grupa birača (KLGB) koje će biti sastavljene upravo od nas – Građana. Djelujući zajedno, a opet svatko pojedinačno na području svog kotara, pod zajedničkim geslom – DAJMO RUKE.

Pratite nas:

Slušanje je prvi korak prema razumijevanju.